Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας μαζί με το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης σφυρίζουν αδιάφορα..
ΑΧΑΙΑ- ΗΛΕΙΑ- ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ στο έλεος της αδιαφορίας τους.
Η Περιφέρειά μας, όπως και το υπουργείο Ανάπτυξης, άφησαν τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους στο έλεος του Θεού, για σοβαρά θέματα που έπρεπε να έχουν εντοπιστεί, να έχουν καταγράφει και να έχουν γίνει ανάλογες μελέτες και να έχουν χρηματοδοτηθεί, δεν έκαναν απολύτως τίποτα.
Ο κάμπος της Αιτ/νιας που αρδεύεται από τον Αχελώο με ανοικτά και κλειστά τύπου κανάλια, που κατασκευάστηκαν με σωλήνες (καρκινογόνους) από αμίαντο πριν πενήντα χρονιά περίπου, δημιουργεί τεράστια προβλήματα στην υγεία των κατοίκων, καθώς, και λόγω της παλαιότητας, σπάνε τα κανάλια και χάνεται το νερό της άρδευσης, όπως μας είπαν πρόσφατα κάτοικοι της περιοχής.
Τα κτίρια και τα αντλιοστάσια έτοιμα να καταρρεύσουν, μηχανήματα με φθορές, μοτέρ χαλασμένα, μια εικόνα πλήρους εγκατάλειψης. Τα ΔΣ των ΤΟΕΒ μαζί με τους αγρότες σε απόγνωση και αγανάκτηση, τους έχουν χορτάσει υποσχέσεις και ψεύτικες ελπίδες και ουσία τίποτα.
Στον κάμπο της Ηλείας καθώς και της Αχαΐας τα ίδια προβλήματα, καμιά σοβαρή μελέτη δεν έγινε, ώστε να αντιμετωπιστούν όλα αυτά τα σοβαρά θέματα.
Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, έχουν και τη ΔΕΗ που τους έχει τσακίσει, δεν υπάρχει γεώτρηση και αντλιοστάσιο που να μην είναι χρεωμένο, και δεν μιλάμε για μικρό χρέος αλλά εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, καθώς υπάρχουν εκατοντάδες γεωτρήσεις σε όλο τον κάμπο. Κύριοι, κάποιος έπρεπε να έχει ενδιαφερθεί για εναλλακτική πηγή ενεργείας, πιο οικονομική. Πού θα βρεθούν τόσα χρήματα να πληρωθεί η ΔΕΗ;
Σε ό,τι άφορα τους κτηνοτρόφους, εκεί αναφερόμαστε στην πλήρη εξαθλίωση. Ενα ευρώ το λίτρο το νερό, 0,70 το γάλα. Ελλειψη κτηνιάτρων, πανάκριβα τα εφόδια, η τιμή του κιλού του κρέατος αδιαπραγμάτευτη -όσο θέλει ο μεγαλέμπορος- δεν είναι λίγες οι φορές που δεν αγοράζουν τα ζώα, γιατί τους συμφέρει να φέρουν εισαγόμενο κρέας, γάλα, κ.λπ. Ανεξέλεγκτες ποσότητες πέφτουν στην αγορά και μετά τρέχει η αγορανομία να κατάσχει ποσότητες, ως ακατάλληλες.
Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας βασίζεται στην κτηνοτροφική και αγροτική παραγωγή, θα πρέπει λοιπόν να ενταχθεί σε ειδικό πρόγραμμα ανάπτυξης. Να γίνουν άμεσα μελέτες για τα σοβαρά προβλήματα των αγροτών, να αναζητηθούν πιστώσεις και να διεκδικήσουμε κονδύλια από διάφορες πηγές χρηματοδότησης, ώστε να δώσουμε δύναμη στους παραγωγικούς μας κλάδους.
Ο συνδυασμός μας ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΠΡΟΣΤΑ, με επικεφαλής τον Κώστα Σπηλιόπουλο, έχει έτοιμα σχέδια και προγράμματα για τον ευαίσθητο τομέα της αγροτικής και της κτηνοτροφικής παραγωγής.
Ζητάμε τη στήριξή σας. Δεν είμαστε για τα γραφεία και τις καρέκλες.
Τα γραφεία της Περιφέρειας θα είναι ανοικτά για τους πολίτες, τέτοιους στόχους EXOYME.
Η Περιφέρεια είναι του κάθε πολίτη και όχι του κάθε εκλεγμένου.

 

* Ο Γεώργιος Τσάλτας είναι υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Αχαΐας με τον συνδυασμό «ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΠΡΟΣΤΑ»

ΠΗΓΗ