Η απόφαση της διοίκησης του ΠΓΝΠ να καλύψει προσωρινά διασωληνωμένους ασθενείς διαμορφώνοντας ειδικά θάλαμο στην Παθολογική Κλινική του νοσοκομείου ξεσηκώνει αντιδράσεις. Η Ενωση Νοσοκομειακών Ιατρών Αχαϊας κάνει λόγο για «επικίνδυνες καταστάσεις».
Οπως αναφέρει η διοίκηση της ΕΙΝΑ, η απόφαση «είναι επικίνδυνη τόσο για τους ίδιους τους ασθενείς όσο και για το -μη εξειδικευμένο- προσωπικό, γιατρούς και νοσηλευτές που καλούνταν σε περιβάλλον εκτός ΜΕΘ να παρακολουθήσουν βαρύτατα περιστατικά».
Η ΑΠΟΦΑΣΗ
Την επίμαχη απόφαση έλαβε το ΔΣ του ΠΓΝΠ κατά πλειοψηφία ύστερα από τις σχετικές εισηγήσεις του διευθυντή ΜΕΘ-Αναισθησιολογίας, της επιστημονικά υπεύθυνης της ΜΕΘ, του διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας και της διευθύντριας της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας. Οι διασωληνωμένοι ασθενείς- λόγω έλλειψης κρεβατιών στη ΜΕΘ- θα νοσηλεύονται σε «ειδικά διαμορφωμένους» θαλάμους στις κλινικές με παρακολούθηση από το αντίστοιχο νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό. Αποτελεί ουσιαστικά την εξειδίκευση της απόφασης του ΚΕΣΥ(αρ.18 της 251ης ) σχετικά με τη διαχείριση των διασωληνωμένων περιστατικών.

 

Της
ΜΑΡΙΝΑΣ ΡΙΖΟΓΙΑΝΝΗ
Διαβάστε αναλυτικά στην “ΠτΔ”