Με πρωτότυπο λόγο, καλά μελετημένο για τις ανάγκες της Αιγιάλειας και της Αχαΐας, ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ Γιώργος Ξηραδάκης επισκέφθηκε για λίγο την περιοχή και μίλησε στην «ΠτΔ» για τη μεγάλη του αγάπη, την ανάπτυξη διά της θαλάσσης, την οποία άλλωστε υπηρέτησε ως καπετάνιος, για να βρεθεί μετέπειτα στον τραπεζικό χώρο, στις επενδύσεις, σε τεχνοκρατικές θέσεις και την Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου. Θάλασσα βλέπει η πόλη του, ο Βόλος, όπως και το Αίγιο ή η Πάτρα, γι’ αυτό ο Γ. Ξηραδάκης πιστεύει ότι πρέπει να αξιοποιηθούν καλύτερα οι παραθαλάσσιες θέσεις τους.

 

Πώς προέκυψε η υποψηφιότητά σας στο ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ; Τι προσδοκάτε από τη συμμετοχή σας στην μάχη των ευρωεκλογών;
Είμαι ο θαλασσινός εκπρόσωπος του ευρωψηφοδελτίου. Ως καπετάνιος αλλά και ως ναυτιλιακός οικονομολόγος γνωρίζω καλά ότι η θαλάσσια οικονομία μπορεί να είναι μια διέξοδος στην ανεργία. Με εμπειρία 30 ετών στον χώρο της θάλασσας από διάφορες θέσεις ευθύνης, στοχεύω μέσα από την Ευρωβουλή να δουλέψω για την πλήρη απορρόφηση των ευρωπαϊκών προγραμμάτων και για τη δημιουργία ίσων ευκαιριών για όλους τους Ελληνες.
Δεν είναι επιδίωξή μου να πάω στην Ευρωβουλή ούτε για επαγγελματική καταξίωση ούτε για αποκατάσταση. Στόχος μου είναι να προσελκύσω το ενδιαφέρον επενδυτών, στρατηγικών εταίρων μέσα από το κέντρο αποφάσεων της ΕΕ. Γιατί η Ελλάδα χρειάζεται ανάπτυξη και δουλειά για όλους.

 

Συνέντευξη στον ΔΗΜΗΤΡΗ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟΥ
Διαβάστε αναλυτικά στην 10σέλιδη ένθετη “Παναιγιάλεια της Δευτέρας”