Η 25η αγωνιστική της Α1 ΕΣΚΑ-Η δεν είχε νικητές και ηττημένους! Ολοι σκόραραν τρίποντα αγάπης και αλληλεγγύης προς συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη σε αυτές τις δύσκολες εποχές. Τα σχετικά μηνύματα εστάλησαν σε «Three Action» και Καστελλόκαμπο, κατά τη διάρκεια των αγώνων Αίολος Αγυιάς-Προφήτης Ηλίας/ΠΑΟΚ (σκορ 72-41) και Προμηθέας 2014-Απολλωνιάδα (σκορ 89-70).
Οι 4 ομάδες, η ΕΣΚΑ-Η, αλλά και όλοι οι άνθρωποι του μπάσκετ της περιοχής μας ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της εφημερίδας «Πελοπόννησος» και του pelop.gr και συμμετείχαν για μια ακόμη χρονιά στην «7η Εβδομάδα Αλληλεγγύης», προσφέροντας τρόφιμα, φάρμακα και είδη πρώτης ανάγκης που θα διατεθούν σε ιδρύματα και φορείς της περιοχής.
«Πάνω από το μπάσκετ υπάρχει ο άνθρωπος. Οφείλουμε όλοι να βοηθάμε όσους το έχουν ανάγκη…», ήταν το κοινό μήνυμα που έστειλαν οι εκπρόσωποι του Προμηθέα 2014, της Απολλωνιάδας, του Αίολου Αγυιάς και του Προφήτη Ηλία/ΠΑΟΚ.
Θυμίζουμε ότι το επόμενο μπασκετικό ραντεβού στην «Εβδομάδα Αλληλεγγύης» θα δοθεί στο Σαββατιάτικο (4.45μ.μ.) παιχνίδι του Προμηθέα με τον Πανιώνιο για την Basket League, με δωρεάν είσοδο για τους φίλους του μπάσκετ που θα πάνε στο Τόφαλος» με σακούλα με τρόφιμα, φάρμακα και είδη πρώτης ανάγκης.
ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΠΑΡΑΦΩΝΙΑ…
Υπήρξε, πάντως, και μια μικρή παραφωνία στον Καστελλόκαμπο. Αμέσως μετά την λήξη της αναμέτρησης και ενώ είχε προσυμφωνηθεί να υπάρξει η καθιερωμένη «οικογενειακή» φωτογραφία μεταξύ όλων των συντελεστών του αγώνα (ομάδες, διαιτητές, γραμματεία, κλπ) ανεξαρτήτως αποτελέσματος (κάτι που γίνεται ανέκαθεν στα παιχνίδια της ΕΣΚΑ-Η που εντάσσονται στην «Εβδομάδα Αλληλεγγύης»), οι άνθρωποι της Απολλωνιάδας πήραν την απόφαση να μην δώσουν «παρών». Η εντολή προς τους παίκτες ήταν να πάνε στα αποδυτήρια, κάτι που βρήκε αντίθετα τόσο αρκετά παιδιά των «μελανόλευκων», όσο και τον προπονητή της Απολλωνιάδας, Παναγιώτη Κατσούπη. Το γεγονός, για το οποίο ενημερώθηκε ήδη και η διοργανώτρια ΕΣΚΑ-Η, αποτέλεσε αντικείμενο συζήτησης και σχολίων και όλοι ευχόμαστε να ήταν μια μεμονωμένη απόφαση, μια κακιά στιγμή, υπό την επήρεια ενός αρνητικού αποτελέσματος.
Εξάλλου, ο προπονητής του Απόλλωνα, Κώστας Δελέγκος που πήγε στον Καστελλόκαμπο, ήταν μέσα στο πνεύμα της ημέρας και στον φιλανθρωπικό χαρακτήρα της αναμέτρησης, καθώς φωτογραφήθηκε μαζί με τους ανθρώπους του Προμηθέα, προσφέροντας σακούλες με τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης για τον σκοπό της «Εβδομάδας Αλληλεγγύης».
Περισσότερες φωτογραφίες από «Three Action» και Καστελλόκαμπο σε λίγο…
ΚΩΣΤΑΣ ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ