Στις 26 Μαΐου (ή μια εβδομάδα μετά) η πατραϊκή κοινωνία έχει την ευκαιρία να κλείσει την πόρτα σε μία ακόμα δημοτική αρχή που κράτησε την πόλη ως κομματικό «λάφυρο».
Και για να είμαστε ακριβείς, στην πιο στυγνά κομματική, δημοτική αρχή που γνώρισε η πόλη στη νεότερη ιστορία της, ανθρώπους που απέδειξαν με κάθε τρόπο ότι αποτελούν πειθήνια στρατιωτάκια του ΚΚΕ, αλλά σε καμία περίπτωση «υπηρέτες» της πόλης και των συμφερόντων της.
Και τα συμφέροντα της πόλης βρίσκονται στην ώριμη και με στρατηγικό σχέδιο διεκδίκηση, στον εκσυγχρονισμό και τη μετατροπή της σε μία όμορφη μητρόπολη που θα πολλαπλασιάσει την παραγωγική της βάση και θα αναβαθμίσει το επίπεδο ζωής των κατοίκων της. Και πάντως όχι στην μαύρη αντίδραση και τη στείρα καταγγελία, ούτε στην περιχαράκωση και τη μετατροπή της πόλης σε «επαναστάτη ποπολάρο»… χωρίς αιτία και προσδοκία!
Στις εκλογές του Μαΐου όμως, η Πάτρα έχει την ευκαιρία να κλείσει την πόρτα και στους υπόγειους διαδρομιστές. Εκείνους που, ανεξάρτητα από το ιδεολογικό και κοινωνικό «προσωπείο» που φοράνε, στην πραγματικότητα δρουν πάντα με γνώμονα το ατομικό τους συμφέρον και συνήθως, σε βάρος των συμφερόντων της πόλης και των πολιτών της.
Ανθρωποι που επιδιώκουν να συμπλέουν με όλες τις κυβερνήσεις και όλες τις δημοτικές αρχές και που δεν έχουν κανέναν ηθικό ενδοιασμό να αλλάζουν απόψεις και… στέκια, προκειμένου να διατηρούν τα δικά τους, μικρά ή μεγάλα «τιμάρια» εξουσίας για να συνεχίζουν να παριστάνουν τους «παράγοντες».
Φυσικά, αυτού του είδους οι «παράγοντες» δεν υπάρχουν μόνο στην Πάτρα, αλλά σχεδόν παντού. Ωστόσο, στην Πάτρα της μετριοκρατίας και των χαμηλών οριζόντων, αυτοί οι… μικρομέγαλοι τύποι ισχυροποιήθηκαν και πλήθυναν τα τελευταία χρόνια. Γιατί αυτό συμβαίνει πάντα στις περιόδους παρακμής. «Σωπαίνουν οι άξιοι και ακούγονται οι ανάξιοι».
Εννοείται πως όλοι αυτοί οι διαδρομιστές είναι εχθροί της «Νέας Πάτρας». Και με το δίκιο τους, καθώς φοβούνται κάθε τι σύγχρονο και ουσιαστικά προοδευτικό, που μπορεί να τους χαλάσει τη «σούπα».
Είναι όμως χρέος μας αυτή η «σούπα» επιτέλους να… χαλάσει. Να μπει ένα οριστικό τέλος στη μιζέρια, τη μετριοκρατία και τη φαυλοκρατία.
Για να ξαναβρεί η Πάτρα την πορεία της προς το μέλλον πρέπει αυτοί οι «παλαιάς κοπής και θλιβερής επαρχίας παράγοντες» να γίνουν παρελθόν. Και αυτό ακριβώς είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε στη «Νέα Πάτρα», ως επόμενη δημοτική αρχή. Να κόψουμε τα φτερά των επιτήδειων για να ανοίξουν τα φτερά των άξιων και ικανών ανθρώπων της!

 

Αρθρο του Νίκου Ι. Νικολόπουλου (*)
Ανεξάρτητου βουλευτή-υποψηφίου δημάρχου Πατρέων