Ολοι οι δρόμοι οδηγούν σήμερα (4.45μ.μ.) στο «Τόφαλος». Ο Προμηθέας παίζει με αντίπαλο τον Πανιώνιο στο πλαίσιο της 25ης αγωνιστικής της Basket League, σε ένα παιχνίδι στο οποίο το πατρινό συγκρότημα θέλει μόνο νίκη, προκειμένου να διατηρήσει ζωντανές τις ελπίδες του για μια θέση μέσα στην πρώτη 4άδα της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος.
Μπορεί η τελική κατάταξη του Προμηθέα στην φετινή Basket League να κριθεί στα πλέι-οφ (θυμίζουμε ότι πέρσι είχε τερματίσει 3ος στην κανονική σεζόν και 4ος στην τελική βαθμολογία μετά τους μικρούς τελικούς με τον ΠΑΟΚ), όμως όπως και να το κάνουμε το πλεονέκτημα έδρας παραμένει ένα σημαντικό δέλεαρ.
Σε ό,τι αφορά το σημερινό παιχνίδι με τον Πανιώνιο, ο Μάκης Γιατράς ζήτησε ιδιαίτερη προσοχή από τους παίκτες του, παρά το γεγονός ότι οι Νεοσμυρνιώτες έχουν σχεδόν εξασφαλίσει την σωτηρία τους (μαθηματικά θέλουν μια ακόμη νίκη). «Ο Πανιώνιος τις τελευταίες αγωνιστικές πραγματοποιεί πορεία πλέι-οφ και όχι σωτηρίας», ήταν η χαρακτηριστική αναφορά από τον κόουτς του Προμηθέα. «Εχουν αλλάξει πολλά πράγματα στο παιχνίδι του αντιπάλου μας και ο Πανιώνιος έχει αποκτήσει καλή ψυχολογία. Εμείς οφείλουμε να είμαστε σοβαροί και να πραγματοποιήσει εμφάνιση όπως αυτή στον αγώνα με τον Παναθηναϊκό. Μας ενδιαφέρει και η νίκη και το να παίξουμε καλό», πρόσθεσε ο Μ. Γιατράς, ο οποίος δεν θα έχει στη διάθεσή του τον Λάνγκστον Χολ (βρίσκεται στις ΗΠΑ λόγω του θανάτου του πατέρα του και είναι άγνωστο το πότε και το αν θα επιστρέψει στην Πάτρα). Παράλληλα, την τελευταία στιγμή θα ξεκαθαρίσει η συμμετοχή του τραυματία Αλεξάντερ Λίποβι, σε αντίθεση με τους Ρίον Μπράουν και Τόνι Μέιερ που ξεπέρασαν οριστικά τους τραυματισμούς τους. Διαθέσιμοι θα είναι και οι Γκίκας, Κατσίβελης, Σαλούστρος, Σανδραμάνης, Μαντζούκας, Κασελάκης, Παρκς, Ελις, Τσαϊρέλης και Γερομιχαλός.
* Στο παιχνίδι του α΄ γύρου, ο Προμηθέας πέρασε από τη Νέα Σμύρνη με 74-60, καθοδηγούμενος από τον σημερινό απόντα, Λάνγκστον Χολ (17π., 6ασ.).
* Ο Προμηθέας μετράει πλέον 3 νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια, καθώς είχε κάνει πέρσι το 2 στα 2. Ως γηπεδούχος νίκησε πέρσι με 69-58 (Φαγιέ 14π., 12ριμπ., Χολ 13π., 6ριμπ., 8ασ.).
* Ο Προμηθέας δεν ξεπέρασε τους 76 πόντους στα 4 τελευταία παιχνίδια του. Για να δούμε τι θα κάνει σήμερα…
* Το σημερινό παιχνίδι θα διευθύνουν ο διεθνής Τάσος Μάνος (Αττικής) και οι Αλέξανδρος Ψαριανός (Αττικής) και Στέφανος Μαγκλογιάννης (Αττικής). Κομισάριος θα είναι ο πατρινός Γιώργος Θεοδωρόπουλος.
* Το υπόλοιπο σημερινό πρόγραμμα έχει ως εξής (τζάμπολ στις 4.45μ.μ.): ΠΑΟΚ-Κολοσσός Ρόδου (Ξενικάκης-Λόρτος-Κοντίλης), Ρέθυμνο-Περιστέρι (Γ. Πουρσανίδης-Συμεωνίδης-Μπήτης), ΑΕΚ-Ολυμπιακός (Σχινάς-Παπαπέτρου-Παντελίδης), Κύμη-Λαύριο (Κορομηλάς-Σώμος-Θεονάς) και Ηφαιστος Λήμνου-Αρης (Τσαρούχα-Παναγιώτου-Διαμαντής).

 

Ισοβαθμίες και υπολογισμοί
Δυο στροφές απομένουν ακόμη μέχρι το φινάλε της κανονικής διάρκειας της φετινής Basket League και ο Προμηθέας ευνοείται σε πιθανή ισοβαθμία με το Περιστέρι, όμως δεν ισχύει το ίδιο σε περίπτωση που ισοβαθμήσει με ΑΕΚ (πολύ ακραίο το σενάριο) και ΠΑΟΚ (συμβαίνει αυτήν την στιγμή). Πάντως, στην τριπλή ισοβαθμία μεταξύ Προμηθέα, ΠΑΟΚ και Περιστερίου, οι «Προμηθείς» ευνοούνται. Ας δούμε, όμως, το πρόγραμμα όλων των παραπάνω ομάδων μέχρι το τέλος της κανονικής σεζόν για να κάνετε τους υπολογισμούς σας:
ΑΕΚ (41β.): Με Ολυμπιακό (εντός έδρας) και Κολοσσό Ρόδου (εκτός έδρας).
ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ (40β.): Με Ρέθυμνο (εκτός έδρας) και ΠΑΟΚ (εντός έδρας).
ΠΑΟΚ (39β.): Με Κολοσσό Ρόδου (εντός έδρας) και Περιστέρι (εκτός έδρας).
ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ (39β.): Με Πανιώνιο (εντός έδρας) και Ολυμπιακό (εκτός έδρας).

ΠΗΓΗ