Στις ευχές των ημερών κυριαρχεί η Ανάσταση του τόπου μας. Αυτό που επιζητεί σήμερα ο κάθε πολίτης είναι μία χαραμάδα φωτός στη δίνη της καθημερινότητας. Το οικονομικό, πολιτικό, κοινωνικό και ανθρωπιστικό τοπίο στη χώρα μας αποτυπώνεται με μελανά χρώματα.
Δεν πρέπει όμως να διαφεύγει σε κανέναν ότι υπάρχει ελπίδα. Υπάρχει η χαραμάδα αρκεί να αποφασίσουμε ότι θέλουμε να αφήσουμε το φως να περάσει. Αρκεί να αποφασίσουμε όλοι μαζί να αγωνιστούμε ώστε αυτή η χαραμάδα να γίνει πόρτα εξόδου και να λουστεί με το φως της ελπίδας. Κι αυτός ο αγώνας δεν αφορά μόνον το πολιτικό μας σύστημα αλλά και τον καθένα από εμάς. Ολοι πρέπει να εργαστούμε και να αγωνιστούμε και με τη στάση μας να δείξουμε στους διοικούντες ότι δεν τους επιτρέπουμε να αντιμετωπίζουν με επιπολαιότητα και απερισκεψία τα κρίσιμα ζητήματα της χώρας, τη ζωή μας, το μέλλον μας.
Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στην πιο κρίσιμη καμπή. Περιθώρια περαιτέρω ανοχής, μιζέριας και παθητικής αποδοχής των όσων αποφασίζονται κεντρικά, δεν υπάρχει.
Η Ανάσταση στέλνει το μήνυμα της ελπίδας για τη σωτηρία. Απομένει οι παραλήπτες να είναι διαθέσιμοι να αγωνιστούν ώστε η ελπίδα αυτή όχι απλώς να παραμείνει ζωντανή αλλά να καρποφορήσει.
Εύχομαι σε όλες και όλους το Φως της Αναστάσεως να ζεστάνει το νου και την καρδιά μας και όλοι μαζί να ανάψουμε το φάρο της σωτηρίας του τόπου μας.
*Η Ασπασία Ρηγοπούλου είναι ιατρός στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών.