Ακούγοντας παντού γύρω σου την ευχή «Καλή Ανάσταση» το μυαλό σου αρχίζει να τρέχει.
Υπάρχει και κακή ανάσταση;
Καλή η ευχή, αλλά τι γίνεται με τις πράξεις που αποτελούν το αναγκαίο σκαλοπάτι ώστε να επέλθει η πολυπόθητη έξοδος από το σκοτάδι στο φώς; Γιατί αυτό σημαίνει ανάσταση.
Και για να βγεις από το σκοτάδι, είτε σε προσωπικό επίπεδο, είτε σε επίπεδο κοινωνίας, είτε σε επίπεδο πολιτείας, θα πρέπει να αγωνιστείς. Θα πρέπει να εργαστείς με κάθε τρόπο και μέσο.
Και, μιας και την περίοδο αυτή η ευχή που κυριαρχεί είναι η ανάσταση του τόπου μας και της χώρας μας, πολύ φοβάμαι ότι ο αγώνας που ενδείκνυται για την υλοποίηση αυτού του στόχου πόρρω απέχει από το άγχος που βασανίζει όλα τα κόμματα, τους προπαγανδιστικούς μηχανισμούς τους και την αγωνία τους να μειώσουν τον αντίπαλο και να βγουν νικητές από μια αναμέτρηση η οποία πολλές φορές ενέχει χαρακτηριστικά κανιβαλισμού. Στο σημείο αυτό τίθεται το ερώτημα: Πώς διεκδικείς την ανάσταση και την έξοδο στο φως, όταν οι ενέργειές σου είναι καλυμμένες στο σκοτάδι;
Σίγουρα στην ανάσταση δεν οδηγεί, από μόνη της, η μάχη της κάρτας που ζούμε τις ημέρες αυτές στους πεζοδρόμους της πόλης, στους χώρους εστίασης, ακόμα και στις εκκλησίες. Οι εκατοντάδες υποψήφιοι τείνουν το χέρι τους για να σου ευχηθούν και παράλληλα σου κολλούν στην παλάμη την κάρτα της «σωτηρίας» σου. Επειδή προφανώς πιστεύουν ότι δεν έχεις την κρίση και την ωριμότητα, όταν βρεθείς πάνω από την κάλπη, να επιλέξεις αυτό που θα οδηγήσει στην ανάσταση του τόπου.
Και η τσέπη σου γεμίζει με δεκάδες καρτάκια υποψήφιων σωτήρων που είναι ζήτημα εάν, πριν την απόφασή τους να ασχοληθούν με τη σωτηρία σου, τους έχεις συναντήσει έστω και σε μία κοινωνική εκδήλωση. Η σε κάποιον επαγγελματικό χώρο όπου να εργάζονται και να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους. Κάποιοι μάλιστα εξ αυτών ενδεχομένως να έχουν βάλει το χεράκι τους στο άνοιγμα του τάφου και στον ενταφιασμό του τόπου για την ανάσταση του οποίου κόπτονται σήμερα μπροστά στο φόντο της κάλπης.
Ευτυχώς όμως που υπάρχει ελπίδα και υπάρχει και η ανάσταση. Και τα δύο για να πραγματωθούν θέλουν κόπο και προσπάθεια ατομική και συλλογική. Αν ανέβουμε αυτό το σκαλοπάτι, τότε σίγουρα θα οδηγηθούμε στην ανάσταση.

 

Πηγή