Σε σκουπιδότοπο κινδυνεύει να μετατραπεί η Λίμνη Βελιμαχίου του Δήμου Ερυμάνθου, γνωστή και ως Λιμνοδεξαμενή Ντασκά. Αναγνώστης της «Π», έστειλε φωτογραφικό υλικό που δείχνει την κατάσταση της λίμνης, ενώ καταγγέλλει τους «αρμόδιους» του δήμου ότι κωφεύουν ή αδιαφορούν στις επανειλημμένες ειδοποιήσεις του.
Η Λιμνοδεξαμενή Ντασκά, είναι μια τεχνητή λίμνη με φράγμα στις παρυφές του όρους Ερύμανθος και σύμφωνα με τον αναγνώστη της «Π» Ανδρέα Ρετσίνα, φυσικό και διδάκτορα χημικό μηχανικό, ασυνείδητοι εδώ και δύο χρόνια ρίχνουν συστηματικά σκουπίδια μολύνοντας την, καταστρέφοντας το φυσικό περιβάλλον και επιπλέον υπονομεύοντας επικίνδυνα τις απορροές των υδάτων της λιμνοδεξαμενής, η οποία τους θερινούς μήνες χρησιμεύει για άρδευση των τοπικών αγρών.
Πλέον του βασικού της ρόλου ως αρδευτικό έργο, η λίμνη αυτή αποτελεί έναν βιότοπο πλέον καθώς έχει ψάρια, πολύ όμορφο περιβάλλον, επισκέπτεται από σπάνια είδη πουλιών, αλλά και από εκδρομείς από όλη την Ελλάδα, που τη βλέπουν ως αξιοθέατο.
Ασυνείδητοι όμως, από τα παρακείμενα χωριά μάλλον ή διερχόμενοι, παρά το γεγονός ότι υπάρχουν πολλοί κάδοι απορριμμάτων στην περιοχή, ρίχνουν συστηματικά σκουπίδια οικιακής χρήσης στη λίμνη, νεκρά ζώα και άδεια σακιά φυτοφαρμάκων και λιπασμάτων.
Για το πρόβλημα αυτό, ευαισθητοποιήθηκε ο αναγνώστης της «Π» κ. Ρετσίνας, ο οποίος ανέσυρε με πρωτοβουλία του τα σκουπίδια μέσα από τη λίμνη και από τα δύο ρέματα που την τροφοδοτούν με νερό και τα οποία κατεβαίνουν από το Ορος Ερύμανθος.
Ομως, επειδή διαπίστωσε ότι το φαινόμενο δεν σταματάει, έκανε έγγραφη αναφορά στον Δήμο Ερυμάνθου, ο οποίος για έναν ολόκληρο χρόνο, αδρανούσε να παρέμβει. Ο κ. Ρετσίνας, όπως καταγγέλλει στην «Π», διά πολλών τηλεφωνικών κλήσεων, ζητούσε επί έναν χρόνο χωρίς αποτέλεσμα, από τις αρμόδιες υπηρεσίες να παρέμβουν για να καθαρίσουν τη λιμνοδεξαμενή. Μόνο μετά την έγγραφη αναφορά του, την Τρίτη 16 Απριλίου μίλησε με τον αντιδήμαρχο και υπεύθυνο καθαριότητας κ. Μανέτα τηλεφωνικώς, αναφέροντάς του το πρόβλημα των σκουπιδιών στη λιμνοδεξαμενή, για να λάβει τη διαβεβαίωση ότι θα ενεργούσε. Ομως, έως τις 24 Απριλίου, καμία ενέργεια δεν είχε γίνει για την αποκομιδή των σκουπιδιών και μάλιστα και νέα σκουπίδια έχουν ριφθεί στο σημείο, γι΄αυτό και αναγκάστηκε να καταφύγει στην δημοσιοποίηση του προβλήματος μέσω της «Π».
Επιπλέον, για το ζήτημα αυτό, ενημέρωσε και την αστυνομία, μιλώντας με τον αξιωματικό υπηρεσίας του αστυνομικού τμήματος Χαλανδρίτσας, ώστε να παρέμβει για το ζήτημα.