«Ο Αυτισμός δεν είναι το τέλος του κόσμου, αλλά η αρχή ενός άλλου…» 

2 Απριλίου: Παγκόσμια  Ημέρα  Αυτισμού

Πρόσκληση στις ενημερωτικές  εκδηλώσεις και δράσεις  στην  Πλατεία Γεωργίου  και στη Ρήγα Φεραίου,  το Σάββατο 1 Απριλίου, για την Παγκόσμια Ημέρα του Αυτισμού.

 

Αγαπητοί φίλες και φίλοι

 

Παγκοσμίως η 2α Απριλίου έχει καθιερωθεί ως Ημέρα του Αυτισμού, ολόκληρος δε ο Απρίλιος ως μήνας ενημέρωσης, δράσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών, των αρχών και των φορέων για τον Αυτισμό.

Το Σωματείο Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων των Ατόμων με Αυτισμό Αχαΐας (ΕΨΥΕΠΕΑ) προγραμματίζει για το Σάββατο την 1η Απριλίου από τις 10.0 πμ. έως τις 5.0 μμ. ενημέρωση για τον Αυτισμό, που περιλαμβάνει διανομή έντυπου υλικού και διαδραστικές εκδηλώσεις, από τα μέλη μας και τους εθελοντές.

Θα επιχειρήσουμε να γίνει κάπως κατανοητή η Αυτιστική Διαταραχή, και να αντιληφθείτε γιατί ο Αυτισμός μας αφορά όλους. Γιατί αναδεικνύεται στη σύγχρονη Παγκόσμια μάστιγα. Ασφαλή επιστημονικά δεδομένα υποστηρίζουν ότι 1 παιδάκι στις 60 γεννήσεις παρουσιάζει κάποια διαταραχή του φάσματος του Αυτισμού, με αυξητικές τάσεις, και παρ’ όλα αυτά δεν έχει τύχει της αρμόζουσας προσοχής από τη πολιτεία και από την  κοινωνία μας.

Το ενημερωτικό υλικό, η συμμετοχή σας στις διαδραστικές επιδείξεις και η συζήτηση με τα μέλη μας και τους εθελοντές θα βοηθήσουν στην ενημέρωσή σας. Θα πραγματοποιηθούν στην Πλατεία Γεωργίου στο Δημοτικό Θέατρο, στον πεζόδρομο Ρήγα Φεραίου και Γεροκωστοπούλου, καθώς και Αγίου Νικολάου και Ρήγα Φεραίου.

Το Δ.Σ. και τα μέλη του συλλόγου μας, καθώς και το πλήθος των εθελοντών και φίλων μας που μας στηρίζουν,  σας προσκαλούμε να παρευρεθείτε, να ενημερωθείτε, να  συμμετέχετε ενεργά και  να στηρίξετε τις εκδηλώσεις μας, που πραγματοποιούνται με τη συνεργασία του Κοινωνικού Τομέα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και  του Δήμου της Πάτρας.

Θα είναι λοιπόν τιμή και θα μας δώσετε τη χαρά και την ικανοποίηση ότι δεν είμαστε μόνοι, εάν περάσετε το Σάββατο από την Πλατεία Γεωργίου και τον πεζόδρομο Ρήγα Φεραίου, ώστε να συναντηθούμε και να τα πούμε. 

 

Με ευχαριστίες  και ιδιαίτερη εκτίμηση

από τα μέλη και  το Δ.Σ. της ΕΨΥΕΠΕΑ,

από το πλήθος των εθελοντών και συνεργατών

και από τους φίλους που μας συντρέχουν.

 

Σωματείο γονέων, κηδεμόνων και φίλων Ατόμων με Αυτισμό Αχαΐας  (ΕΨΥΕΠΕΑ)

Κανακάρη 113-117, Πάτρα.  τηλ.   2610 435000, 6945 994126

e-mails:  [email protected][email protected]  http://autism.pblogs.gr  http://www.yperochi.com