Οι γραμμές που ακολουθούν είναι εξαιρετικά αφιερωμένες στους φίλους και γνωστούς που μας ένωσαν στο παρελθόν αγώνες για μια ιδεολογία, για την πατρίδα μας, για την ίδια τη ζωή.
Απευθύνομαι σε σένα συναγωνίστρια και συναγωνιστή που σε δύσκολους καιρούς και υπό αντίξοες συνθήκες αγωνιστήκαμε για τη φιλελεύθερη παράταξη, για τα ιδανικά της, για τις αρχές της και τις αξίες της.
Θυμήσου ότι απέναντι μας είχαμε τότε τους φανατικούς λάτρεις του κόκκινου ολοκληρωτισμού, του δήθεν υπαρκτού σοσιαλισμού, που ευτυχώς δεν τον ζήσαμε. Μας χαρακτήριζαν «φασίστες», διεκδικούσαν τη μια και μοναδική «αλήθεια». Αυτή που κατέρρευσε εκκωφαντικά, πριν από τριάντα ακριβώς χρόνια, στις 9 Νοεμβρίου 1989, με την πτώση του Τείχους του Βερολίνου.
Η Ιστορία δικαίωσε τους αγώνες μας και οφείλουμε να είμαστε υπερήφανοι, πρωτίστως ευγνώμονες γι’ αυτό.
Δυστυχώς, όμως, κόντρα στη ροή των ιστορικών γεγονότων και στις εξελίξεις των καιρών, εξακολουθούν να υπάρχουν στις μέρες μας νοσταλγοί ενός ξεπερασμένου και καταδικασμένου πολιτικοοικονομικού μοντέλου, οι οποίοι κατάφεραν στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές και υφάρπαξαν τη λαϊκή εντολή, με αποτέλεσμα να αναρριχηθούν στη δημοτική αρχή της πόλης.
Τα αποτελέσματα τα ξέρεις, τα βιώνεις. Βλέπεις το χάλι της Πάτρας, την κατάντια της, απόρροια της υποταγής της στην ατζέντα του ΚΚΕ, των θαυμαστών του Στάλιν που αρέσκονται να κάνουν μια αδιέξοδη επαναστατική γυμναστική.
Και σε ρωτώ με το χέρι στην καρδιά: Γι’ αυτό αγωνιστήκαμε; Για να έχουν δικαιωθεί παγκοσμίως τα πιστεύω μας και να βλέπουμε την Πάτρα να οπισθοδρομεί και να φαντάζει σαν μια εστία υπεράσπισης ενός καταδικασμένου παρελθόντος από το τελευταίο προπύργιο του κομμουνισμού στην Ευρώπη;
Οι επικείμενες δημοτικές εκλογές πρέπει να αποτελέσουν ένα ορόσημο για να βγει η πόλη μας από τη σημερινή παρακμή και να ξαναπεράσει στα χέρια της τοπικής κοινωνίας, στις υγιείς και παραγωγικές δυνάμεις της που θα την οδηγήσουν σε μια νέα, αναγεννητική, πορεία.
Ο Νίκος Νικολόπουλος είναι ένας από εμάς και όπως γνωρίζεις έχει μπει μπροστά σε μια δημιουργική προσπάθεια που στοχεύει στην επιθυμητή για όλες και όλους μας κατεύθυνση: Να δούμε την Πάτρα να σπάει τα δεσμά του Περισσού και να δραπετεύει για το μέλλον.
Εσύ θα μείνεις έξω από ένα εγχείρημα που αφορά τον τόπο μας και για τη συμμετοχή σου σ’ αυτό θα γεμίζεις αργότερα από υπερηφάνεια;
Η Πάτρα μας χρειάζεται τώρα όλες και όλους, περισσότερο από ποτέ άλλοτε! Πάμε μαζί με τον Νίκο Νικολόπουλο για να ανοικοδομήσουμε την πόλη που αξίζουμε και μπορούμε να έχουμε για εμάς, τα παιδιά μας και τις επόμενες γενιές!

 

Του Αντώνη Κουνάβη