Κανονικά υλοποιείται ο προγραμματισμός της Ανεξάρτητης Αρχής

Να το πούμε καθαρά χωρίς να εμπλέκουμε σενάρια φαντασίας: Όσο το ΑΣΕΠ δεν έχει «σήμα» από την πολιτική ηγεσία για μη έκδοση προκηρύξεων θα συνεχίσει κανονικά την επεξεργασία νέων διαγωνισμών.

Να το προεκτείνουμε:

Η απαγόρευση δημοσιοποίησης προκηρύξεων κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου -με τις αναγκαίες εξαιρέσεις- δεν συνδέεται με την δυνατότητα του ΑΣΕΠ να συνεχίζει την επεξεργασία νέων διαγωνισμών, τους οποίους θα δημοσιοποιήσει μετά την ορκωμοσία της κυβέρνησης που θα προκύψει από τις εκλογές της 7ης Ιουλίου.

Οτιδήποτε άλλο λέγεται δεν αφορά την πραγματικότητα. Στο πλαίσιο αυτό, το ΑΣΕΠ συνεχίζει με έντονους ρυθμούς την επεξεργασία δύο νέων διαγωνισμών.

Αφορούν:

  • 757 μόνιμοι στους δήμους. Σημειώστε ότι οι φορείς πρόσληψης (δήμοι, ΔΕΥΑ, εποπτευόμενοι φορείς) έχουν τους δικούς τους προϋπολογισμούς για τη χρηματοδότηση των νέων προσλήψεων
  • 75 στην ΑΑΔΕ. Αφορά θέσεις Τεχνολογικής – Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της ειδικότητας Τελωνειακών. Οι προσλήψεις στον συγκεκριμένο φορέα αποτελεί μνημονιακή δέσμευση

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι το ΑΣΕΠ εντείνει την επεξεργασία της προκήρυξης των 757 μονίμων η οποία -με τα σημερινά δεδομένα- Θα εκδοθεί μετά τις 7 Ιουλίου.

ΠΗΓΗ