Της ΑΝΤΩΝΙΑΣ Π. ΡΗΓΑΤΟΥ
Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας σπάει κάθε ρεκόρ ανεργίας και φτώχειας σε όλη την Ελλάδα. Το ερευνητικό ρεπορτάζ για τα συσσίτια που έχει δημοσιευτεί στην εφημερίδα «Πελοπόννησος» αποδεικνύει έμπρακτα και με μαθηματική ακρίβεια την τεράστια συμμετοχή των πολιτών σε αυτά και την ανάγκη των συμπολιτών μας για ένα πιάτο φαγητό να αυξάνεται χρόνο με τον χρόνο. Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδα έρχεται δεύτερη σε όλη την Ελλάδα με ποσοστό 24,1%. Ανύπαρκτα είναι τα ποσοστά του τουρισμού στην Περιφέρεια, αφού έφτασε σχεδόν στην προτελευταία θέση και συγκεκριμένα από τις 13 περιφέρειες βρίσκεται στην 10η θέση σε διανυκτερεύσεις και στην 11η θέση σε ταξιδιωτικές εισπράξεις. Οι εξαγωγές είναι επίσης σε πολύ χαμηλά επίπεδα, καθώς άγγιξαν το 7,3 σε πτώση μέσα σε μόλις ένα χρόνο. Δηλαδή, μέσα σε 9 ολόκληρα χρόνια η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας είναι στην χειρότερη θέση σε όλους τους δείκτες.
Ο δημοσιογραφικός κόσμος καθ’ όλη την διάρκεια των εννέα χρόνων κατέγραφε, παρατηρούσε αλλά και διαπίστωνε, ότι η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας γίνεται ολοένα και πιο φτωχή χρόνο με τον χρόνο. Από το 2010 έως και σήμερα εδώ και εννέα ολόκληρα χρόνια η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας δεν έχει αλλάξει πολιτική ηγεσία.
Ο απερχόμενος Περιφερειάρχης σε πολλές ομιλίες του υπόσχεται ανάπτυξη, νέες θέσεις εργασίας, το «θα» αλλά και το «θα πετύχουμε» κυριαρχούσε θριαμβευτικά σε όλες του τις δημόσιες δηλώσεις. Τί έκανε απ’ όλα αυτά που έλεγε; Ποιος βαθμός απορροφητικότητας υπήρξε στην Περιφέρεια για τα αναπτυξιακά ευρωπαϊκά προγράμματα; Δεν απορούμε που ο κ. Τσίπρας τον έχει υποστηρίξει και τον έχει χαρακτηρίσει «εξαιρετικό» στο έργο του. Δεν αμφιβάλλουμε γι’ αυτό. Γιατί, άραγε; Διότι, το επιτυχημένο και το άριστο για τον κ. Τσίπρα είναι η φτώχεια και η ταπείνωση των πολιτών και δη η εξαφάνιση της μεσαίας τάξης. Ποιο είναι το αποτέλεσμα του έργου του απερχόμενου Περιφερειάρχη κ. Απόστολου Κατσιφάρα; Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας να έχει σπάσει ρεκόρ φτώχειας και ανεργίας σε όλη την Ελλάδα.
Ήρθε η ώρα για ριζική ανανέωση και αλλαγή για να ξεκινήσει η Περιφέρεια με άλλη ταχύτητα πάλι από την αρχή. Οι πολίτες μίλησαν με την ψήφο τους στις εκλογές της 2ας Ιουνίου. Με Περιφερειάρχη έναν νέο άνθρωπο, μορφωμένο και στρατευμένο στο σκοπό της Αναγέννησης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Η εκλογή του Νεκτάριου Φαρμάκη ήταν η μοναδική λύση, ώστε να αρχίσει να παίρνει μπροστά ο τόπος μας.

 

Της ΑΝΤΩΝΙΑΣ Π. ΡΗΓΑΤΟΥ
*Η Αντωνία Ρηγάτου είναι Δημοσιογράφος, πτυχιούχος του τμήματος Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο, Υπότροφος του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών και υποψήφια μεταπτυχιακή φοιτήτρια στην Σύγχρονη Δημοσιογραφία στο Ε.Α.Π