Πρεμιέρα αύριο για τις Πανελλαδικές εξετάσεις με τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ να ρίχνονται στη μάχη της διεκδίκησης μιας θέσης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας οι διαγωνιζόμενοι ανέρχονται στους 1.257.
Την Παρασκευή τη διαγωνιστική σκυτάλη παραλαμβάνουν οι υποψήφιοι των Γενικών Λυκείων. Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ στη Δυτική Ελλάδα ανέρχονται στις 5.164.
Οι 102.000 υποψήφιοι πανελλαδικά διαγωνίζονται για να κατακτήσουν μία από τις 78.335 θέσεις συν 350 θέσεις των αστυνομικών και οι 819 των στρατιωτικών σχολών. Ο συνολικός αριθμός των τμημάτων ανέρχεται στα 424. Από αυτά τα 418 είναι σε πανεπιστημιακά ιδρύματα και τα 6 στην Ανώτατη Σχολή Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης και τις Τουριστικές Ακαδημίες.
«Η στιγμή για την οποία προετοιμαζόσασταν έφθασε! Οι εκπαιδευτικοί σας προσπάθησαν για να έχετε την καλύτερη δυνατή παρουσία. Οι γονείς σας και οι δικοί σας άνθρωποι σας στήριξαν με αγάπη και υπομονή» αναφέρει στο μήνυμά του ο Περιφερειακός Διευθυντής της Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος. Και προσθέτει:
«Με τις ευχές όλων μας κι εμένα προσωπικά δώστε το καλύτερο που μπορείτε. Και κάτι τελευταίο, βγαίνοντας από το κάθε μάθημα που εξετάζεστε μην ξεχνάτε να δίνετε το καλύτερό σας χαμόγελο στη ζωή που έχετε μπροστά σας!»
«Ο μηχανισμός είναι πανέτοιμος» μας είπε ο διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαϊας Γεώργιος Αφράτης προσθέτοντας ότι: «Πιστεύω ότι όλα θα κυλήσουν ομαλά. Η δική μου αγωνία είναι να μην εφησυχάζουμε επειδή η διαδικασία είναι γνωστή, αλλά να είμαστε σε εγρήγορση για να προλάβουμε τυχόν δυσλειτουργίες».

 

Της
Μαρίνας Ριζογιάννη