«Κάποιοι θέλουν μία Ελλάδα μικρή και γερασμένη, εμείς θέλουμε μία Ελλάδα μεγάλη και νεανική. Γι’ αυτό και εκτιμούμε πως το δημογραφικό αποτελεί το μεγαλύτερο πρόβλημα του Έθνους, αρνούμενοι την πολυφυλετική και πολυθρησκευτική σαλάτα που μας σερβίρεται και τονίζοντας πως το ελληνικό κράτος πρέπει να αποκτήσει μία ισχυρή πολιτική στήριξης της οικογένειας, ξεκινώντας από τις πολύτεκνες οικογένειες που υπήρξαν τα μεγάλα θύματα της μνημονιακής περιόδου».
Αυτά επισημαίνει ο Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδας, Νίκος Νικολόπουλος, στον απόηχο της συνάντησης που είχε το μεσημέρι της Τρίτης με στελέχη της Πολυτεκνικής Συνομοσπονδίας στην Αθήνα, μαζί με εκπροσώπους της Ένωσης Κεντρώων του Βασίλη Λεβέντη.
Ο κ. Νικολόπουλος, ως μέλος της εκλογικής συμμαχίας του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος με την Ένωση Κεντρώων, υπογραμμίζει ότι το σύνολο των μελών της νέας συνεργασίας διακατέχονται από τα ίδια πατριωτικά συναισθήματα που κυριαρχούν επί των όποιων άλλων πολιτικών και ιδεολογικών διαφορών, γεγονός που σημαίνει ότι εφόσον η συμμαχία βρεθεί στην επόμενη Βουλή θα αποτελέσει μία ισχυρή φωνή υπέρ των ελληνικών οικογενειών, επιδιώκοντας τη διαμόρφωση μίας πολιτικής που δεν θα αντιμετωπίζει το δημογραφικό πρόβλημα με προχειρότητες και μέτρα – «ασπιρίνη» και δεν θα εκλαμβάνει τις τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες ως «επαίτες που επιζητούν κάποιο κοκαλάκι κοινωνικής ευαισθησίας από την επόμενη κυβέρνηση».
Μάλιστα, εξειδικεύοντας τις προτάσεις του, ο κ. Νικολόπουλος υπογράμμισε πως τα επιδοματικά μέτρα που έχει εξαγγείλει ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, (2.000 ευρώ για κάθε παιδί που γεννιέται), όσο και η παραλλαγή τους (επίδομα 200 ευρώ τον μήνα επί τρία χρόνια για κάθε παιδί που γεννιέται) που προτείνει η Πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, κ. Φώφη Γεννηματά, έχουν «δομικές αδυναμίες», αφού αφορούν εφάπαξ καταβολές που σε τελική ανάλυση δεν στηρίζουν μακροχρόνια τις οικογένειες.
«Η άποψή μας είναι ότι η αναγέννηση της ελληνικής οικογένειας περνάει μέσα από μία θεσμική μεταρρύθμιση που θα εκλαμβάνει την οικογένεια ως πυρήνα ακμής και ανάπτυξης της χώρας και η οποία θα περιλαμβάνει πλήρη άρση των μνημονιακών αδικιών σε βάρος των τρίτεκνων και πολύτεκνων οικογενειών, επαναφορά όλων των φορολογικών και κοινωνικών κινήτρων, αλλά και θεσμοθέτηση νέων μέτρων που θα αντιμετωπίζουν σε μόνιμη βάση κάθε ελληνόπουλο, ως ανεκτίμητη περιουσία της πατρίδας» σημειώνει, προσθέτοντας πως το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα διεκδικεί την επαναφορά του ποσοστού 20% στους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ για τους πολύτεκνους, ελεύθερες μετεγγραφές για τα παιδιά των πολύτεκνων οικογενειών στα Πανεπιστήμια, την εξαίρεση των πολύτεκνων από τον φόρο πολυτελούς διαβίωσης, την επαναφορά του μειωμένου τιμολογίου της ΔΕΚΑ, τη μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 50% και την πλήρη απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ για την πρώτη κατοικία και φυσικά, την απαλλαγή από την εισφορά αλληλεγύης.
Επιπροσθέτως όμως, ο κ. Νικολόπουλος τονίζει ότι η Πολιτεία οφείλει να θεσπίσει και μία σειρά από διαφορετικού τύπου μέτρα για να ενισχύσει την ελληνική οικογένεια, όπως η πλήρης αλλαγή του φορολογικού πλαισίου με την καθιέρωση αφορολογήτου για κάθε παιδί, η οικονομική ενίσχυση των άνεργων μητέρων και η θεσμική προστασία της εργαζόμενης μητέρας ώστε να μην είναι εύκολο θύμα απολύσεων και ελαστικοποίησης των σχέσεων εργασίας.
Τέλος, ο Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος, σημειώνει: «Είναι απαράδεκτο, εάν θέλουμε να μιλάμε και μετά από 50 ή 100 χρόνια για… Ελλάδα, να μην μπορούμε να δομήσουμε ένα νέο σύστημα παιδείας και υγείας, που να είναι πραγματικά δημόσιο και πραγματικά δωρεάν για τα ελληνόπουλα. Η ετήσια επιβάρυνση των οικογενειών σε ιατροφαρμακευτικά και εκπαιδευτικά έξοδα είναι τεράστια και αυτό αποτελεί ένα ζήτημα που πρέπει να ιεραρχηθεί ως βασικό».
Κλείνοντας την τοποθέτησή του, ο κ. Νικολόπουλος σημειώνει ότι η απερχόμενη κυβέρνηση φάνηκε ανακόλουθη ως προς τις δεσμεύσεις της και θα τιμωρηθεί από τον ελληνικό λαό γιατί έπληξε την ελληνική οικογένεια και τα ελληνοχριστιανικά ιδεώδη, τονίζοντας: «Ας έχουν πια το νου τους οι επόμενοι… Οι Έλληνες δεν θα ανεχτούν την ισλαμοποίηση της πατρίδας τους, ούτε την από-ιρεοποίησή της. Και όχι γιατί διακατέχονται από κάποιο ίχνος φυλετικού και θρησκευτικού ρατσισμού, αλλά γιατί είναι περήφανοι για τον πολιτισμό και την ιστορία τους και αρνούνται να μετατραπούν σε μικρή μειοψηφία στον τόπο τους».

Να αντιμετωπιστεί εδώ και τώρα η υπογεννητικότητα