Στο άρθρο αυτό θα προσπαθήσω να αποτυπώσω τις απόψεις και τα ερωτήματα των ανθρώπων περί του γάμου. Θα μου πείτε «εδώ μάς μαστίζει η κρίση και η ανεργία και εσύ ασχολείσαι με το γάμο»;
Δυστυχώς στις μέρες μας ο γάμος έχει πάει πολύ πίσω στη σειρά προτεραιοτήτων στις σύγχρονες κοινωνίες. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα ορισμένα κράτη να επιβάλουν μέτρα για τη μείωση των γεννήσεων. Έτσι, οι δυτικές κυρίως κοινωνίες γερνούν με πρωτόγνωρο ρυθμό, ώστε μετά από πενήντα χρόνια όπως λένε οι ειδικοί να είναι μεγάλη πλειοψηφία οι συνταξιούχοι.
Για να δούμε κάποιες απόψεις και ερωτήματα περί του γάμου, που επηρεάζουν το σύνολο των κοινωνιών.
«Να παντρευτώ ή να μην παντρευτώ;»
Και εγώ σε ρωτάω, έχεις τις προϋποθέσεις εσύ και το έτερον ήμισυ, ώστε να κάνετε το μεγάλο βήμα; Αν ναι έχει καλώς αν όχι φτιάξτε τις προϋποθέσεις και μετά προχωρήστε με το σκεπτικό ότι πρέπει να διατηρήσετε το γάμο και όχι σε σύντομο διάστημα να τρέχετε για διαζύγιο.
Μια δεύτερη και βασική παράμετρος είναι η κοινωνική θέση του/της συντρόφου που θέλεις να παντρευτείς. Μια απάντηση για προβληματισμό σου δίνει ο εκ των 7 σοφών της αρχαίας Ελλάδος Κλεόβουλος ο Ρόδιος.
- «Να παντρευτείς από τους ομοίους σου. Αν παντρευτείς από ανώτερη τάξη θα αποκτήσεις αφεντικά, όχι συγγενείς».
Μήπως η απόφαση να παντρευτείς έχει να κάνει με την ομορφιά και το χρήμα μόνο;
Αν μιλάμε για την εξωτερική ομορφιά μόνο, σου απαντάει ο Διογένης με το εξής.
- «Λυχνίας σβεσθείσης, πάσα γυνή ομοία».
Αν το κάνεις για τα χρήματα και μόνο, θα είσαι πάντα προς «απόλυση», δούλος και δυστυχής.
Εσείς που δηλώνετε φουλ ερωτευμένοι, μήπως είστε απλά ενθουσιασμένοι και πρέπει να κάνετε μια σοβαρή ενδοσκόπηση, ώστε να βεβαιωθείτε τι από τα δύο σας συμβαίνει;
Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο εδώ: nancysblog.gr