Mε τη δήλωση συμμετοχής της Σλοβενίας στο άθλημα του μπιτς βόλει, συμπληρώθηκε το παζλ των 26 χωρών – μελών της Διεθνούς Επιτροπής Μεσογειακών Αγώνων (ΔΕΜΑ), που θα πάρουν μέρος στους Μεσογειακούς Παράκτιους Αγώνες, που θα πραγματοποιηθούν στην Πάτρα το διάστημα 25-31 Αυγούστου.
Στην προηγούμενη διοργάνωση στην Πεσκάρα το 2015 συμμετείχαν οι 24 από τις 26 χώρες που είναι τώρα μέλη της ΔΕΜΑ, καθώς δεν είχαν λάβει μέρος η Πορτογαλία και το Κόσσοβο που θα δώσουν το «παρών» στην πόλη μας, η οποία «έσπασε» ένα ακόμα ρεκόρ. Μετά από αυτό της συμμετοχής των αθλητών (1020 στην Πάτρα έναντι 763 στην Πεσκάρα), έφθασε το απόλυτο των συμμετοχών με όλα τα κράτη μέλη της ΔΕΜΑ.
Επίσης, ένα ακόμα μέτωπο από το οποίο αντλούν αισιοδοξία οι διοργανωτές είναι αυτό του εθελοντισμού. Η προσφορά είναι πολύ μεγάλη και αναμένεται να καλυφθεί με άνεση η ανάγκη για 1.000 άτομα, καθώς δύο μήνες πριν από την έναρξη των αγώνων, οι εθελοντές έχουν φτάσει τους 900!
Σημαντική βοήθεια έχει προσφέρει το περίπτερο της Οργανωτικής Επιτροπής στην πλατεία Γεωργίου, το οποίο θα παραμείνει εκεί μέχρι τους Αγώνες. Σε αυτό το περίπτερο, ο τομέας εθελοντισμού ενημερώνει για τη διοργάνωση, προωθεί τον εθελοντισμό και συμπληρώνονται από τους ενδιαφερόμενους αιτήσεις συμμετοχής.
Σε όλα τα παραπάνω, πρέπει συνυπολογιστούν και ομάδες ανήλικων εθελοντών που θα συνδράμουν στα αθλήματα του μπιτς βόλεϊ και του μπιτς τένις, αλλά και αθλητικοί σύλλογοι, οι αθλητές των οποίων θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στα αντίστοιχα αθλήματα.
Οι εθελοντές πρόσφεραν ήδη τις πολύτιμες υπηρεσίες τους το τριήμερο 5-7 Ιουνίου στο σεμινάριο των Αρχηγών Αποστολών (Chefs De Mission) των χωρών που θα λάβουν μέρος στους Αγώνες και στις συναντήσεις των Τεχνικών Επιτετραμμένων (Technical Delegates) των Διεθνών Ομοσπονδιών και των υπεύθυνων των αθλημάτων (Competition Managers) της Οργανωτικής Επιτροπής. Εδειξαν τη διάθεσή τους να προσφέρουν και να αποτελέσουν την ψυχή των Μεσογειακών Παράκτιων Αγώνων.