Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Το είχαμε γράψει εδώ και καιρό. Οι ξένοι δυνάστες προωθούν το γερμανικό σενάριο, δηλαδή, όπως είναι γνωστό στην Γερμανία μετά από ένα αδιέξοδο στον σχηματισμό κυβέρνησης μετά τις τελευταίες εκλογές, τελικά συνεργάστηκαν οι δυο πόλοι, χριστιανοδημοκρατικό και σοσιαλδημοκρατικό κόμμα για τον σχηματισμό κυβέρνησης.

Αυτό το σενάριο επιθυμούν και για την Ελλάδα εν όψει πολύ σημαντικών εξελίξεων στην ευρύτερη περιοχή, καθώς θα επικαλεστούν «εθνική ανάγκη» και παρά τις κοκορομαχίες, αυτό το γνωρίζουν τα στενά περιβάλλοντα των δυο πολιτικών αρχηγών. Άλλωστε οι διαφορές σε σημαντικά θέματα είναι στην ουσία μηδαμινές. Εκείνο που φοβούνται τα αρχηγικά επιτελεία είναι ότι οι ίδιοι θα παραμεριστούν για ένα καινούργιο (;;;) άτομο, που θα αναλάβει να αποτελειώσει το έργο της εθνικής καταστροφής.

Όπως αναφέρουν ΕΚΛΟΓΕΣ 2019: Το σενάριο των επαναληπτικών εκλογών τον Αύγουστο του 2019 είναι κάτι που συζητείται στα κομματικά επιτελεία εδώ και αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα – Ποιοι το επιθυμούν και ποιοι το ξορκίζουν; Ποιος στα αλήθεια μπορεί να το προκαλέσει;

«Αν δεν υπάρχει ισχυρή εντολή και αυτοδυναμία, τότε αυτό σημαίνει ότι θα ξαναπάμε σε εκλογές τον Δεκαπενταύγουστο και με απλή αναλογική», τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξή στον ρ/σ Θέμα 104,6.

Φυσικά ένα τέτοιο σενάριο μπορεί να ανατραπεί ή να περιπλεχτεί, μόνο με επαναληπτικές εκλογές με απλή α αναλογική, οπότε και θα δοθεί η δυνατότητα σε αντιμνημονιακά πατριωτικά κόμματα να εισέλθουν στην βουλή, ( ενώ τώρα φαίνεται αδύνατο), και να δούμε τι λόγο θα αρθρώσουν.

Ειδεμή… ο Θεός να βάλει το χέρι του!

Πάντως, πάντα σε αυτόν τον ευλογημένο τόπο δεν σταματά ποτέ ο αγώνας.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

ΠΗΓΗ