Εκτός των νηπιαγωγείων της γειτονιάς τους θα βρεθούν εκατοντάδες προνήπια και νήπια της Πάτρας. Μπορεί από τον Σεπτέμβριο να είναι υποχρεωτική η εφαρμογή της δίχρονης προσχολικής αγωγής αλλά στην Πάτρα δεν μπορεί να εφαρμοστεί καθώς 27 νηπιαγωγεία στεγάζονται σε ενοικιαζόμενα ισόγεια καταστήματα που δεν επαρκούν για τις ανάγκες της φοίτησης.
Η «Π» με έρευνα που είχε κάνει στο παρελθόν για τις συνθήκες στέγασης των νηπιαγωγείων είχε αναδείξει τις αναχρονιστικές συνθήκες στέγασης των νηπίων. Πέραν του ότι δεν διαθέτουν κατάλληλες αίθουσες, ορισμένα κτίρια δεν έχουν καν υποτυπώδη προαύλειο χώρο και σε κάποια άλλα τα νήπια κάνουν διάλειμμα κάτω από απλωμένες μπουγάδες.
Το πρόβλημα γίνεται πιο έντονο από Σεπτέμβριο καθώς ο Δήμος Πατρέων θα πρέπει να εφαρμόσει τη δίχρονη προσχολική αγωγή.
Αυτό είναι εφικτό;
«Διαπιστώνεται ανεπάρκεια της Πολιτείας να στηρίξει τον θεσμό, που η ίδια θεσμοθέτησε. Η θεσμοθέτηση μόνο χωρίς τη διάθεση των απαραίτητων πόρων για κτιριακές και υλικοτεχνικές υποδομές δημιουργεί πολλά προβλήματα για τη φοίτηση όλων των μαθητών στο δημόσιο νηπιαγωγείο, καθώς πολλοί μαθητές βρίσκονται στον αέρα και θα αναγκαστούν σε μικρή ηλικία να μετακινούνται για να φοιτήσουν σε σχολείο αρκετά μακριά από τη γειτονιά τους» αναφέρει ο πρόεδρος του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Πάτρας Τάσος Σταυρογιαννόπουλος.

 

Της
ΜΑΡΙΝΑΣ ΡΙΖΟΓΙΑΝΝΗ
rizogianni@ pelop.gr
Διαβάστε αναλυτικά στην “Π”