ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΑΧΗ  (ΑΝΔΡΟΜΑΧΗ) ΣΙΩΡΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ «ΚΟΣΜΟ»

 

Μάχη, για πρώτη φορά υποψήφια σε ψηφοδέλτιο και για πρώτη φορά στο πολιτικό προσκήνιο; Πώς αισθάνεσαι;

Περίεργα… Παρά το γεγονός πως έχω δώσει πολλές εκλογικές μάχες και ασχολούμαι ενεργά με την πολιτική από την εποχή που ήμουν ακόμα μαθήτρια, μου είναι πολύ δύσκολο να αντιληφθώ ότι για πρώτη φορά διεκδικώ την εμπιστοσύνη των συμπολιτών μου προσωπικά και όχι ως «Νίκος Νικολόπουλος».

 Γιατί καταλήξατε σε αυτή την απόφαση με τον Νίκο Νικολόπουλο; Και εννοώ, γιατί αυτός υποψήφιος στο νότιο τομέα της Αθήνας και εσύ στην Αχαΐα;

 Η εκλογική συνεργασία με την Ένωση Κεντρώων δημιούργησε κάποιες διαφορετικές συνθήκες και νέες απαιτήσεις. Έτσι κρίθηκε σκόπιμο, ο Νίκος Νικολόπουλος, που έχει και αναγνωρισιμότητα μέσα από τις τηλεοπτικές εκπομπές του, να κατέλθει υποψήφιος στην Αθήνα και εγώ να είμαι υποψήφια στην Αχαΐα.

 Γιατί εσύ όμως και όχι κάποιος άλλος συνεργάτης του;

 Γιατί εγώ είμαι μάλλον η πιο αναγνωρίσιμη συνεργάτιδα του Νίκου Νικολόπουλου και όλοι στην τοπική κοινωνία ξέρουν ότι είμαι, για πολλά χρόνια (20 παρακαλώ), στο πλευρό του.

 Ωστόσο, η πολιτική εμπιστοσύνη μεταβιβάζεται; Θέλω να πω ότι δεν είναι διαφορετικό να ψηφίζει κάποιος τον Νίκο και διαφορετικό να ψηφίζει την Μάχη;

 Καταλαβαίνω απολύτως ότι η πολιτική δεν είναι ανεξάρτητη από τα πρόσωπα. Ωστόσο, στην συγκεκριμένη περίπτωση νομίζω πως ο σύνδεσμός που με συνδέει με το Νίκο Νικολόπουλο είναι πολύ γνωστός και δεδομένος στην τοπική κοινωνία. Εξάλλου είναι πολύ πιο έντιμο να ξέρουν όλοι ότι από κοινού αποφασίσαμε να είμαι εγώ υποψήφια στην Αχαΐα, αφού αυτός έπρεπε να είναι υποψήφιος στην Αθήνα.

 Γιατί αποφάσισε ο Νίκος Νικολόπουλος να συνεργαστεί με την Ένωση Κεντρώων;

 Πρόκειται για ένα ακόμα ρίσκο που πήρε, προκειμένου να ενισχύσει ένα δημοκρατικό και έντιμο μέτωπο, που εκτιμά πως θα έχει σοβαρό και εποικοδομητικό ρόλο στην επόμενη Βουλή. Γνωρίζω καλά ότι αν ήθελε να έχει εξασφαλισμένη θέση στην επόμενη Βουλή θα μπορούσε. Επέλεξε όμως με γνώμονα, αυτό που θεώρησε καλύτερο για τον τόπο. Και η άποψή του είναι πως ένα κόμμα της αντιπολίτευσης στην επόμενη Βουλή θα πρέπει να είναι αρωγός των κυβερνητικών πρωτοβουλιών προς το συμφέρον της πατρίδας, αλλά και ισχυρά αντίθετο με νεοφιλελεύθερες και αντικοινωνικές επιλογές.

 

 

 Οι δημοσκοπήσεις πάντως, δείχνουν ότι η Ένωση Κεντρώων βρίσκεται αρκετά μακριά από το «κατώφλι» του 3%. Πιστεύεις ότι θα τα καταφέρετε;

Αν δεν το πίστευα δεν θα ήμουν εδώ. Το πιστεύω απόλυτα, δεδομένου ότι ιδιαίτερα για τα πιο μικρά κόμματα, το δείγμα που σταθμίζουν οι εταιρείες δημοσκοπήσεων είναι μικρό και άρα, πιο εύκολο να διαψευστεί. Δεν λέω πως ο αγώνας δεν είναι δύσκολος. Άλλωστε, ήδη μίλησα για το ρίσκο που αποφάσισε ο Νίκος Νικολόπουλος. Όμως, πιστεύω στο πολιτικό ένστικτο του Νίκου, πιστεύω και στο γεγονός ότι πολλοί συμπολίτες μας θα πάνε στις κάλπες και εκεί, θα θελήσουν να ψηφίσουν ένα κόμμα που ξέρουν ότι είναι έντιμο και καθαρό και που δεν θα «ξεπουληθεί» ποτέ. Με λίγα λόγια δηλαδή, μία χρήσιμη αντιπολίτευση.

 Καλή επιτυχία, Μάχη!

Σε ευχαριστώ πολύ. Από το στόμα σου και… στων συμπολιτών μας το αυτί!