Μ’ ένα διάπλατο χαμόγελο ικανοποίησης και μ’ ένα “ευχαριστώ” προς την Ελληνική Δικαιοσύνη ο 27χρονος που σκότωσε τον πατέρα του βγήκε από το Δικαστικό Μέγαρο της Πάτρας τα μεσάνυχτα της Παρασκευής μετά από μια μαραθώνια και εξαντλητική διαδικασία που διήρκησε 14 ολόκληρες ώρες.

 Μπορεί να κρίθηκε ένοχος για την ανθρωποκτονία σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και το Δικαστήριο να του επέβαλε 8ετή κάθειρξη, αλλά το γεγονός ότι  η ποινή έχει αναστέλλουσα δύναμη μέχρι την έφεση τον ικανοποίησε αφάνταστα και τον ίδιο και την οικογένειά του, που “χειροκρότησαν” την Εδρα στο άκουσμα της απόφασης.

66581338 432809757564325 6340985872095117312 n

Δάκρυα χαράς και ικανοποίησης κυλούσαν από τα μάτια της μητέρας του, η οποία δήλωσε πως δικαιώθηκε το παιδί της, το οποίο την Δευτέρα θα αποφυλακιστεί και θα επιστρέψει στο σπίτι της.

Συγκινημένα τα αδέλφια του, συγγενείς και φίλοι του δεν πίστευαν την θετική αυτή εξέλιξη.

Οι συνήγοροι υπεράσπισής του Βασίλης Ταουξής και Παναγιώτης Κεφαλληνός με τους συνεργάτες του ευχαρίστησαν το Δικαστήριο για την απόφασή του.

Πιο συγκεκριμένα, λίγο πριν τα μεσάνυχτα, το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Πάτρας, αποφάσισε να κάνει δεκτό το αίτημα αναστολής εκτέλεσης της ποινής μέχρι την έφεση που υπέβαλαν οι συνήγοροι υπεράσπισης του 27χρονου πατροκτόνου.  Το Δικαστήριο παρά την αρνητική εισήγηση του Εισαγγελέα, ο οποίος αποκάλεσε τον κατηγορούμενο ως “έναν ψυχρό εκτελεστή” αποφάσισε να κάνει δεκτό το αίτημα επιβάλλοντάς του δυο περιοριστικούς όρους, της εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του και της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, δίνοντάς του στην ουσία μια δεύτερη ευκαιρία,

Για δίκαιη απόφαση έκαναν λόγοι οι συνήγοροι υπεράσπισης του 27χρονου, οι οποίοι επενέλαβαν πως ο εντολέας του ήταν ένα παιδί που είχε περάσει πολλά στη ζωή του και επέμειναν στον ισχυρισμό ότι τέλεσε την ανθρωποκτονία εν βρασμώ.

12

 

Ο δικηγόρος πολιτικής αγωγής Διονύσιος Μάργαρης έκανε λόγο για “ποινή – χάδι” για μια ανθρωποκτονία, καυτηριάζοντας στην ουσία το νέο Ποινικό Κώδικα, διότι βάσει των διατάξεών του υπήρξε αυτή η “ευνοϊκή” μεταχείριση.

67118959 661541144319728 405189830339723264 n

 

 

Πρώτη ενημέρωση:

Ένοχος για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση κι όχι εν βρασμώ κρίθηκε ομόφωνα από το Δικαστήριο της Πάτρας ο 27χρονος που σκότωσε τον πατέρα του στη Ζάκυνθο.

Το δικαστήριο αναγνώρισε στον κατηγορούμενο τρία ελαφρυντικά και του επέβαλε συνολική ποινή καθείρξεως 8 ετών (7έτη κάθειρξη για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως τελεσθείσα σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και 12μηνη φυλάκιση για παράνομη οπλοφορία και 12μηνη για οπλοχρησία).

Να σημειωθεί πως ο πρόεδρος της έδρας ανακοινώνοντας την ποινή διευκρίνισε πως η απόφαση ελήφθη με βάση τον νέο Ποινικό Κώδικα.

Ο Εισαγγελέας πρότεινε 12ετή κάθειρξη για την ανθρωποκτονία, 18 μήνες φυλάκιση για την παράνομη οπλοφορία και 18 μήνες για οπλοχρησία, ωστόσο η υπεράσπιση του κατηγορουμένου ζήτησε να επιβληθεί η χαμηλότερη ποινή.

 

ΠΗΓΗ