Οι πρώτες μέρες της Εθνικής επί κινεζικού εδάφους μοιάζουν με διάστημα προσαρμογής σε έναν κόσμο πολύ διαφορετικό από αυτόν της Ευρώπης.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο γνώρισε την αποθέωση, άκουσε τους Κινέζους να τον αποθεώνουν κάθε φορά που άγγιζε τη μπάλα, έκανε τρομερή προσπάθεια σε άμυνα κι επίθεση και ήταν για ακόμα μία φορά ο κορυφαίος της Ελλάδας, αυτός που δεν κάνει ποτέ “εκπτώσεις” και πιέζει τον εαυτό του στα όρια. Ακόμη ένα φιλικό, ακόμη μια γεμάτη εμφάνιση από τον Γιάννη Αντετοκούνμπο 13 πόντοι (3/6 δίποντα, 1/2 τρίποντα, 4/7 βολές, 4 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 3 κλεψίματα, 2 μπλοκ), που είδε τους Ιορδανούς να τον αντιμετωπίζουν σκληρά, αλλά απόλαυσε την πρόκληση.

Η Ελλάδα στο πρώτο της ματς στο τουρνουά της Σουτσόου, νίκησε 92-65 την Ιορδανία του Αχμέτ Ντουβερίογλου. Ο Θανάσης Σκουρτόπουλος μοίρασε τον χρόνο συμμετοχής στους 12 παίκτες που είχε στη διάθεσή του, περιμένοντας τον Κώστα Σλούκα να μπει την Τρίτη (27/8) στο αεροπλάνο που θα τον μεταφέρει στην Κίνα.

Ο Πρίντεζης επίσης ξεχώρισε με 17 πόντους και ακολούθησαν ο Παπαπέτρου με 12, ο Λαρεντζάκης με 11 και ο Παπαγιάννης με 10.

 

ΠΗΓΗ