Όπως σημείωσε ο κοροναϊός αποτελεί μία εξαιρετική ευκαιρία για να τοποθετηθεί κάποιος σε αρκετές μετοχές.

Ο τύπος βούτηξε στα έγκατα της χθεσινής καταιγίδας στα Χρηματιστήρια και αγόραζε την ώρα που όλοι πούλαγαν. Πρόκειται για τον ιδρυτή, CEO και διαχειριστής κεφαλαίων των δύο hedge funds, BxItaly & BxWorld, Luca Fer , επέλεξε, όπως δείχνουν τα πράγματα, να δει πιο ψύχραιμα το βίαιο sell-off του Χ.Α χθες, καθώς και άλλων αγορών, και να αγοράσει τις ευκαιρίες που δημιούργησαν οι αθρόες ρευστοποιήσεις, οι οποίες και έστειλαν σε χρόνο… dt τις αποτιμήσεις των μετοχών σε σημαντικά χαμηλότερα επίπεδα-μεταδίδει η Ελευθερία Κούρταλη στο Capitaal.gr.

Τα δύο funds του, όπως δήλωσε, αύξησαν χθες τις θέσεις τους σε πολλές μετοχές στην Ευρώπη αλλά και στην Wall Street. Μεταξύ των ευκαιριών που εντόπισε ο Φερ είναι και η ελληνική εισηγμένη ΟΠΑΠ, όπως είπε.

Συγκεκριμένα, ο Φερ ανακοίνωσε πως χθες αύξησε τις θέσεις του στις εξής μετοχές: Immobiliare Grande Distribuzione, Banca Sistema, Eramet, ΟΠΑΠ, Banca Farmafactoring, Correios de Portugal, Tav Havalimanlari Holdings και Phosagro.

Σε λίγες εβδομάδες, το βίαιο sell-off που είδαν οι αγορές διεθνώς θα είναι απλά παρελθόν και οι αποτιμήσεις των μετοχών θα επιστρέψουν εκεί που ήταν πριν την αναταραχή, τόνισε ο Φερ χαρακτηριστικά.

Αξίζει να σημειώσουμε πως ο Φερ είναι γνωστός στις αγορές για τις τοποθετήσεις τους σε νέα IPOs στη Wall Street και στο Χονγκ Κονγκ κατά τη διάρκεια της χρηματοπιστωτικής κρίσης ενώ υπήρξε μέτοχος της ιταλικής τράπεζας Monte Dei Paschi μετά τη μετατροπή χρέους της σε μετοχές, το οποίο και ήταν μέρος του σχεδίου διάσωσής της.

 

 

 

 

 

ΠΗΓΗ: