Φαίνεται ότι δεν έχει πάρει ακόμα το μάθημά του ο Αλέξης Τσίπρας. Οι πρόσφατες δηλώσεις του ενώπιον του Ντόναλντ Τουσκ δείχνουν ότι δεν έχει καταλάβει ακόμα ότι οι νεοφιλελεύθεροι ταλιμπάν-δανειστές καταλαβαίνουν μόνο από αυτό που ξέρουν να κάνουν καλά: τους εκβιασμούς.
Αν νομίζει ότι θα ιδρώσει το αυτί τους από τις “σκληρές” δηλώσεις του είναι μακριά νυχτωμένος.
Όπως είπε:
           «Δεν θα παίζουμε τις κουμπάρες. Αυτό πρέπει να σταματήσει. Πρόκειται για το μέλλον ενός λαού. Τόσο εγώ όσο και η ελληνική κυβέρνηση δεν είμαστε διατεθειμένοι να παρακολουθούμε για πολύ ακόμη, παιχνίδια σε βάρος του ελληνικού λαού και παιχνίδια σε βάρος της ενότητας της Ευρωπαϊκής Ενωσης», τόνισε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας για να προσθέσει με νόημα ότι «κάποιοι διαρκώς μετακινούν τα γκολπόστ».
Και συνέχισε:
              «Εάν το όργανο αυτό που λέγεται Eurogroup δεν βγάλει λευκό καπνό την Παρασκευή, έχω ήδη ζητήσει από τον πρόεδρο Τουσκ να εξετάσει τη σύγκλιση συνόδου κορυφής των κρατών – μελών της ευρωζώνης».
Μα καλά, πιστεύει ότι με τέτοιες δήθεν “απειλές” θα τρομάξει τους νεοφιλελεύθερους ταλιμπάν; Ακόμα και αν ο Τουσκ του κάνει το χατίρι, τι ελπίζει ότι θα πετύχει σε μια σύνοδο κορυφής;
Είναι φανερό ότι το νεοφιλελεύθερο ευρω-ιερατείο σε συνεργασία με τη μαφία του ΔΝΤ θα σπρώξει τον Τσίπρα να πάρει όλα τα μέτρα που θέλουν. Έτσι θα χρεωθεί εκείνος όλα τα επώδυνα μέτρα και θα επανέλθει το παλαιοκομματικό σύστημα που κατέστρεψε τη χώρα, με αρχηγό τον Μητσοτάκη, κάνοντας τον σωτήρα και το καλό παιδί στους δανειστές, για να εξασφαλίσει οριστικά τα συμφέροντα της διαπλεκόμενης ελίτ και τις συνθήκες μεσαίωνα για την πλειοψηφία της Ελληνικής κοινωνίας. Θα πλασάρει το γνωστό παραμύθι ότι για όλα τα δεινά φταίνε οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, διαγράφοντας ως δια μαγείας τα προηγούμενα χρόνια της καταστροφής επί κυβερνήσεων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, που οδήγησαν τη χώρα στη χρεοκοπία.
Και όλα αυτά, γιατί ο Τσίπρας και πολλοί από αυτούς που απέμειναν στον ΣΥΡΙΖΑ επιμένουν άνευ όρων στο ευρώ και ονειρεύονται μια αλλαγή της στάσης των δανειστών εν όψει και Γερμανικών εκλογών. Εκτός του ότι οι δανειστές θα επιχειρήσουν και πάλι εκβιαστικά να σπρώξουν τον Τσίπρα να υπογράψει τα πάντα (ίσως με ένα νέο οικονομικό πραξικόπημα), πριν από τις Γερμανικές εκλογές, η πιθανή άνοδο των σοσιαλδημοκρατών δεν αναμένεται να αλλάξει και πολύ τα πράγματα.
Ο Τσίπρας πρέπει επιτέλους να καταλάβει ότι μόνο με ένα σοβαρό σχέδιο για Grexit θα μπορέσει να εκβιάσει τις ευρω-ύαινες. Μόνο ένα τέτοιο σχέδιο θα είναι σοβαρό χαρτί στα χέρια του.
Ούτως ή άλλως, η χώρα πρέπει να έχει το δικό της σχέδιο για επιστροφή σε εθνικό νόμισμα για παν ενδεχόμενο. Ακολουθούν σύντομα οι Γαλλικές εκλογές και με μια πιθανή εκλογή της Λεπέν στην εξουσία, η ευρωζώνη αλλά και η Ευρωπαϊκή Ένωση ενδέχεται να μπουν σε τέτοιες περιπέτειες, που το Brexit θα είναι το τελευταίο που θα τους απασχολεί. Σε μια πιθανή αποχώρηση της Γαλλίας, οι φυγόκεντρες δυνάμεις θα είναι τρομακτικές και κανείς δεν θα τρέξει να βοηθήσει την Ελλάδα, η οποία θα πρέπει να είναι έτοιμη για εθνικό νόμισμα, την επόμενη μέρα.