Με ένα πραγματικά περιεκτικότατο κήρυγμα όπως το συνηθίζει ο πατήρ Ευθύμιος Τρικαμηνάς από το εκκλησάκι της Σουρωτής, ανέλυσε και απάντησε σε όλα τα ερωτήματα που έχουν γεννηθεί τελευταία από τις αποτειχίσεις και κάποιες διαφωνίες που έχουν εμφανιστεί

 

Δείτε (στο παραπάνω βίντεο) την πολύ καλή (κ σύντομη) σημερινή ομιλία του π.Ευθυμίου Τρικαμηνά
που απαντάει σε όλα τα ερωτήματα:

1) είναι δυνητική ή υποχρεωτική η αποτείχιση (διακοπή μνημόνευσης)
2) είναι υποχρεωτικό να ακολουθήσουμε το παλαιό ημερολόγιο
3) είναι έγκυρα ή άκυρα τα μυστήρια όσων μνημονεύουν;
4) μπορούμε να πηγαίνουμε και στους ναούς όπου μνημονεύουν;
5) πρέπει να έχουν κοινωνία μεταξύ τους όλοι οι αποτειχισμένοι;

Και 2-3 φωτογραφίες από την σημερινή Θεία Λειτουργία (Σάββατο του Λαζάρου),

για να μην το επικαλούνται κάποιοι ιερωμένοι ως πρόφαση ότι τάχα “δεν υπάρχει κανένας ναός στην περιοχή της Θεσσαλονίκης για να λειτουργήσουν” οπότε αναγκαστικά πηγαίνουν εκεί όπου μνημονεύουν για “να λειτουργηθούν“.

Ομάδα Εκπαιδευτικών “Ο Παιδαγωγός”

Υγ. Όσο για το ερώτημα κάποιων ιερωμένων “που θα εκκλησιαστούν οι πιστοί της Θεσσαλονίκης την Μ.Εβδομάδα;“, τους απαντούμε μία ακόμη φορά ότι υπάρχει ο ναός στον Τρίλοφο Θεσσαλονίκης όπου θα τελούνται όλες οι ακολουθίες της Μ.Εβδομάδας (συμπίπτουν σε παλαιό και νέο ημερολόγιο),
υπάρχει το μοναστήρι στο Πήλιο (π.Ευθύμιος, δείτε το πρόγραμμα εδώ), υπάρχουν 2 μοναστήρια στην Πτολεμαϊδα (π.Παϊσιος, π.Μελέτιος).
Η αλυσίδα μέρα με τη μέρα μεγαλώνει από πόλη σε πόλη.

Προτρέπουμε τους 3 ιερωμένους (Θεσσαλονίκης, Λαγκαδά) που διέκοψαν πρόσφατα την μνημόνευση του επισκόπου τους, να τελέσουν τις ακολουθίες τους σε οποιοδήποτε χώρο για να καλύψουν τις ανάγκες των πνευματικών τους παιδιών, και φυσικά ευχαρίστως θα το αναρτήσουμε.