Προς όλες τις κυβερνήσεις, μέλη του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου και τις φαρμακευτικές εταιρείες:

“Ως πολίτες απ’ όλο τον κόσμο, σας καλούμε να εγγυηθείτε επειγόντως παγκόσμια πρόσβαση σε ζωτικά εμβόλια, θεραπείες και εξοπλισμό για τον κορονοϊό. Οι πατέντες πρέπει να καταργηθούν, η τεχνογνωσία να διατίθεται ελεύθερα και δωρεάν, και να σταματήσει η αισχροκέρδεια κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Κυβερνήσεις, επιστήμονες και φαρμακευτικές πρέπει να συνεργαστούν και να μοιραστούν πόρους, ώστε κανείς να μη μείνει στο περιθώριο. Η πανδημία θα τελειώσει, μόνο όταν τελειώσει παντού.”

Περισσότερες πληροφορίες:

Τα εμβόλια για τον Covid θα μπορούσαν να σώσουν εκατομμύρια ζωές, όμως υπάρχει μια παγίδα.

Τα εμβόλια ανήκουν στους κολοσσούς της φαρμακοβιομηχανίας που από μόνοι τους δεν μπορούν να παρασκευάσουν αρκετά για όλο τον κόσμο άμεσα. Οι πλουσιότερες χώρες έχουν ήδη αγοράσει τις περισσότερες δόσεις, αφήνοντας τις φτωχότερες στο έλεος της πανδημίας.

Αυτό μπορεί και πρέπει ν’ αλλάξει. Σε λίγες μέρες, οι κυβερνήσεις θα ψηφίσουν για ένα παγκόσμιο σχέδιο που θα καταργεί τις πατέντες για τα εμβόλια του Covid-19 , επιτρέποντας έτσι να κυκλοφορήσουν γενόσημα για να αυξηθεί η παγκόσμια παραγωγή και να γίνουν διαθέσιμα ακόμη και στις φτωχότερες χώρες!

Ας βοηθήσουμε να περάσει! Υπόγραψε για να απαιτήσουμε εμβόλια για όλο τον κόσμο — όταν φτάσουμε τις 1 εκατ. υπογραφές, το Avaaz θα παραδώσει τις φωνές μας στην κρίσιμη σύνοδο.

 

ΥΠΟΓΡΑΨΕ ΕΔΩ

 

 

 

 

ΠΗΓΗ: