ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ:  Μετά από καταγγελία φίλου και αναγνώστη του Ιστολογίου μας που λάβαμε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, αποκαλύπτουμε με θλίψη πως “το μοναστήρι του Αγίου Ραφαήλ στο χωριό Γρίβα στο Ν. Κιλκίς, στις 18/04/2017 (όπου γιόρταζαν οι Άγιοι Ραφαήλ, Νικόλαος και Ειρήνη) και σε ένα χώρο σαν αρχονταρίκι, όπου έχει μέσα και ένα Εκκλησάκι (όχι στον κυρίως Ι. Ναό του) διανεμήθηκε το κατάπτυστο κείμενο της Εκκλησίας της Ελλάδος: Προς το Λαό“.
Τί συμβαίνει; Ακόμη ένα Ορθόδοξο προπύργιο αλώθηκε από την παναίρεση του Οικουμενισμού;
Στους χαλεπούς καιρούς για την Ορθοδοξία μας, οι σεβαστοί πατέρες της Μονής δεν μπορούν να κρύβονται πίσω από απαράδεκτα  έγγραφα της επίσημης Εκκλησίας, που νομιμοποιούν την επιχειρούμενη επιβολή της νέας εκκλησιολογίας της παναίρεσης στην Ορθόδοξη Εκκλησία δια της ψευδοσυνόδου της Κρήτης.
Παραθέτουμε στη συνέχεια αυτούσιο, τον έμπονο και φλογερό πρόλογο της αποκαλυπτικής μελέτης του πατρός Νικολάου Μανώλη,  Τα 11 ψέματα στο κείμενο της Ι. Συνόδου προς τον Λαό, την οποία μπορείτε να διαβάσετε στον ενεργό σύνδεσμο εδώ.

 

Αγανάκτηση και ιερά οργή αισθάνομαι από την ενέργεια της Εκκλησίας της Ελλάδος, κατά την οποία την προσεχή Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2017, αρχή της εκκλησιαστικής περιόδου του Τριωδίου, θα κατασκανδαλίσει το φιλόχριστο ποίμνιο της Πατρίδας μας, διανέμοντας το κατάπτυστο κείμενο της Ιεράς Συνόδου  “Προς το Λαό”. Σε αυτό προπαγανδίζεται η ψευδοσύνοδος του Κολυμπαρίου Κρήτης, η ονομαζόμενη από τους Οικουμενιστές, “Αγία και Μεγάλη Σύνοδος”.
Με ένα τετρασέλιδο κείμενο η Ιεραρχία της Εκκλησίας μας, γεμάτο ψεύδη και έντεχνες παραλείψεις, παρερμηνεύοντας τις αιρετικές αποφάσεις της ψευδοσυνόδου, επιχειρεί να τις παρουσιάσει ως ακραιφνώς Ορθόδοξες, αποκρύπτοντας την τραγική και σοκαριστική αλήθεια. Ότι δηλαδή, πρόκειται για σκοτεινές αποφάσεις, που επιχειρούν να αλώσουν τις ψυχές του Ορθοδόξου λαού, και να τις οδηγήσουν στην προσφιλή οδό για τους αιρετικούς, της απώλειας.
Εκατοντάδες χιλιάδες έντυπα θα διανεμηθούν στους εκκλησιαζομένους της Κυριακάτικης θείας Λειτουργίας σε όλη την Ελλάδα. “Πρόθυμα” θα αναγγελθεί το “χαρμόσυνο” γεγονός, ότι η Εκκλησία της Ελλάδος αποφάσισε να ζητήσει την υπακοή του (άβουλου κατ’ αυτούς) ποιμνίου και να επιβάλει την υποχρεωτική αποδοχή των “δεσμευτικών” αποφάσεων της ψευδοσυνόδου. Πρόκειται για ενορχηστρωμένη προσπάθεια, να περάσει “λαου – λαου” στο λαό, η πολυπόθητη ενότητα.
Με την παρούσα εργασία, επιχειρώ να καταδείξω στα πνευματικά μου τέκνα, αλλά και σε όλους τους φίλους που παρακολουθούν τις διαδικτυακές δράσεις μου, την απάτη που προκύπτει από το κείμενο της Ιεράς Συνόδου. Αν θέλει Ο Θεός, σε επόμενη εργασία μου θα ασχοληθώ με τις μερικές δεκάδες πονηρές παραλείψεις του κειμένου, που αποδεικνύουν πως η Σύνοδος της Κρήτης είναι αιρετική.