Συναγερμός σήμανε αργά το βράδυ της Πέμπτης στο Παρίσι, όπου ένας αστυνομικός σκοτώθηκε και δύο ακόμη τραυματίστηκαν σοβαρά σε ένοπλη επίθεση που σημειώθηκε στην Λεωφόρο των Ηλυσίων Πεδίων, στο κέντρο της πόλης.

Οι αρχές ανέφεραν αρχικά ότι οι δράστες της επίθεσης ήταν δύο, εκ των οποίων ο ένας σκοτώθηκε από πυρά της αστυνομίας. Ωστόσο, τώρα φαίνεται πιθανότερο ο δράστης να ήταν ένας, αλλά να είχε συνεργούς

Ο νεκρός δράστης φέρεται να ήταν γνωστός στις αστυνομικές αρχές, και ήδη το βράδυ της Πέμπτης αστυνομικοί πραγματοποίησαν έρευνες στο σπίτι του, ανατολικά του Παρισίου. Αν και οι γαλλικές αρχές δεν έδωσαν στη δημοσιότητα το όνομά του, η εφημερίδα Le Parisien αποκάλυψε πως ήταν ένας 39χρονος γεννημένος στη Γαλλία, γνωστός ως Karim C.

Νεότερες πληροφορίες αναφέρουν πως το πλήρες όνομά του είναι Karim Cheurfi, ενώ σε γαλλικές ιστοσελίδες δημοσιεύεται και φωτογραφία του.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές που επικαλείται το πρακτορείο Reuters, εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης για έναν ακόμα ύποπτο. Πρόκειται για άνδρα που φέρεται να έφτασε στη Γαλλία από το Βέλγιο σιδηροδρομικώς.

Το σενάριο της τρομοκρατικής επίθεσης επιβεβαιώθηκε αργά το βράδυ της Πέμπτης, όταν το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση, ταυτοποιώντας μάλιστα τον έναν εκ των δραστών ως τον “στρατιώτη” του Αμπού Γιουσίφ “Ο Βέλγος”.

Όλα τα στοιχεία υποδεικνύουν ότι πρόκειται για επίθεση που σχετίζεται με την τρομοκρατία, δήλωσε εξάλλου και ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, σε τηλεοπτικό του μήνυμα.

Πηγή: http://www.koutipandoras.gr