Με γραμμή εκκίνησης την προκλητικότατη συμπεριφορά των Αλβανών.

Για μεγάλη σύρραξη στα Βαλκάνια και μάλιστα σύντομα, κάνει λόγο ο Υπουργός Σερβικής Κυβέρνησης Αλεξάνταρ Βουλίν σε ξένα ΜΜΕ, αναφερόμενος στην προκλητική στάση των Αλβανών στο θέμα των Σκοπίων και του Κοσσυφοπεδίου.

Ο Σέρβος αξιωματούχος δεν διαβλέπει βελτίωση των συνθηκών στα Βαλκάνια και προειδοποιεί για ενέργειες που υπονομεύουν την σταθερότητα στα Βαλκάνια.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα σε πρόσφατη συνέντευξή του στην εφημερίδα Politico είχε αναφερθεί με αλυτρωτική χροιά στους Αλβανούς του Κοσσυφοπεδίου, συνεχίζοντας την ρητορική της “Μεγάλης Αλβανίας“.

Αναμένω από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ να καταγγείλουν τέτοιες δηλώσεις, διαφορετικά θα μπορούσε να υπάρξει άλλος πόλεμος στα Βαλκάνια“, προειδοποίησε ο Βουλίν, θέτοντας προ των ευθυνών της τη Δύση για ότι συμβεί στην πυριτιδαποθήκη των Βαλκανίων.

Το τι θα συμβεί στα Βαλκάνια είναι μάλλον προδιαγεγραμμένο, αν αναλογιστεί κανείς πως Βοσνία και Αλβανία έχουν πέσει “στην αγκαλιά” Ε.Ε. και ΝΑΤΟ, ενώ η Σερβία σε κάθε περίπτωση έχει την στήριξη της Ρωσίας.

Ο επερχόμενος κατακερματισμός των Σκοπίων πιθανότατα να φέρει ραγδαίες εξελίξεις στην περιοχή.

ΠΗΓΗ