epa03142553 President of the Euro group, Luxembourg's Prime Minister, Jean-Claude Juncker, gives a news conference at the end of a Euro Group finance ministers council at the EU headquarters in Brussels, Belgium, 12 March 2012. EPA/OLIVIER HOSLET
Ο Στρατηγικός σχεδιασμός των διεθνών τραπεζιτών για την Ελλάδα με τις ευλογίες των περιβόητων Ευρωπαϊκών θεσμών σε πλήρη εξέλιξη..
Με σχετικό δελτίο τύπου που εξέδωσε το Ευρωπαϊκό ταμείο επενδύσεων (ΕΤαΕ) μας ενημέρωσε πως ετοιμάζεται να διαθέσει στην χώρα μας 420 εκατομμύρια προκειμένου να χρηματοδοτηθούν πάνω από 2000 Ελληνικές επιχειρήσεις. Η διάθεση αυτών των κεφαλαίων θα γίνει μέσω των τραπεζών της ALPHA BANK και Πειραιώς..
Κάποιος διαβάζοντας την εν λόγω ανακοίνωση θα το θεωρήσει ως θετική ειδικά σε μια περίοδο όπου το Ελληνικό τραπεζικό σύστημα θύμα μιας στρατηγικής όπου οι κεντρικές τράπεζες έχουν αναστείλει την δημιουργίας χρήματος το να διατεθούν αυτά τα ποσά στην Ελληνική οικονομία μόνο ως θετικό εκλαμβάνεται.
Ομως διαβάζοντας παρακάτω τον τρόπο διάθεσης αυτών ανακαλύπτουμε την παραβίαση και τον σχεδιασμό των τραπεζιτών για την σκοπιμότητα αυτής της πράξης..
Ενα μέρος αυτών των κεφαλαίων θα διατεθούν προκειμένου να εξαγοραστούν τιτλοποιηθέντα ήδη χορηγηθέντα δάνεια προς τις επιχειρήσεις όπου αυτό παραβιάζει άρδην το καταστατικό λειτουργίας των κεντρικών τραπεζών αλλά και των χρηματοδοτικών οργανισμών που ελέγχει μια και επανεισάγει μη εμπορικό χρήμα στην οικονομία..
Αυτό που θα μας παρουσιάζουν οι διεθνείς τραπεζίτες αλλά και οι οικονομολόγοι σε παγκόσμιο επίπεδο είναι η συνεχώς αυξανόμενη μεγέθυνση του παγκοσμίου ΑΕΠ αλλά κανείς δεν θα μας πει πως αυτό θα συμβαίνει μόνο στα χέρια των τραπεζιτών..
Μένει να δούμε στην Ελλάδα ποιες επιχειρήσεις θα χρηματοδοτηθούν εάν θα είναι Ελληνικές η όχι ποια project και ποια η μετοχική τους σύνθεση μια και το πιο πιθανό είναι πως σε αυτές είναι μέτοχοι ξένα επενδυτικά funds παραμάγαζα των ίδιων των τραπεζιτών..