Ιδιαίτερη αναφορά του Ελληνοαμερικανού Ρέινς Πρίμπους στην Ορθοδοξία.

Ο Προσωπάρχης του Ντόναλντ Τραμπ έδωσε το παρόν σε εκδήλωση της ελληνοαμερικανικής κοινότητας, μόλις λίγες ώρες πριν την ορκομωσία του Τραμπ, δεσμευόμενος για την πολιτική που θα ακολουθήσει η νέα κυβέρνηση των ΗΠΑ στο ζήτημα των θρησκευτικών ελευθεριών στην Τουρκία αλλά και στις ίδιες τις ΗΠΑ.

Ο γνωστός και ως “βαθιά θρησκευόμενος” Προσωπάρχης του νέου προέδρου, έκανε ιδιαίτερη μνεία στην Ορθοδοξία, τους χριστιανικούς πληθυσμούς της Κωνσταντινούπολης και τον Θεό.

Τι είπε στους Ελληνοαμερικανούς;

Η ανεξιθρησκία, η Κωνσταντινούπολη και η αναγνώριση των δυσκολιών που έχει περάσει η Ορθόδοξη εκκλησία θα απασχολήσει τον Λευκό Οίκο. Θα λαχταρούσα να δω την ημέρα που πρόεδρος των ΗΠΑ θα εμφανιστεί στην Κωνσταντινούπολη στην εκκλησία. Δεν αποτελεί σύμβολο μόνο για την Ορθόδοξη Εκκλησία, αλλά και για ανθρώπους της πίστης σε όλο τον κόσμο.

Η ελληνική κοινότητα, η ορθόδοξη κοινότητα, βοηθήσατε να σωθεί το Ρεπουμπλικανικό κόμμα. Δεν βρεθήκαμε όλοι εμείς σε αυτή την αίθουσα τυχαία γιατί ο Θεός έβαλε το χέρι του να βρεθούμε όλοι μας εδώ, να μας φέρει εδώ. Τίποτα δεν γίνεται αν δεν είναι θέλημα Θεού”.

Λόγια και εξαγγελίες που σίγουρα δεν θα ακούγαμε από τις προηγούμενες κυβερνήσεις των ΗΠΑ. Μένει μόνο στην πράξη να σφραγιστεί η τεράστια αλλαγή που συντελείται σήμερα στο πολιτικό σκηνικό των ΗΠΑ και κατ’επέκταση ολόκληρου του πλανήτη.

ΠΗΓΗ