Διαστημόπλοια, πετούμενα αμάξια, μικροτσίπ, φώτα που ανάβουν με παλαμάκια. Όλοι έχουμε μια εικόνα στο μυαλό μας για το πώς θα είναι το μέλλον, κανένας όμως δεν ξέρει στ’ αλήθεια. Σ’ αυτό το αναπάντητο και άλλο τόσο συναρπαστικό ερώτημα έρχεται να δώσει κάποιες εκδοχές το πρότζεκτ του Kaspesky Lab, που με έναν interactive χάρτη μας επιτρέπει να δούμε το μέλλον. Αλλά και να επέμβουμε σε αυτό, διοχετεύοντας το προσωπικό μας όραμα!
Η χρονιά είναι το 2050. Δηλαδή σε 30 περίπου χρόνια από τώρα. Αρκετά κοντά για να πλάσουμε μια εικόνα, αρκετά μακριά για να κάνουμε ακριβείς προβλέψεις. Πέρα από το οπτικό κομμάτι, μπορεί κανείς να αναλογιστεί πάνω στον τρόπο ζωής των ανθρώπων, όπως ας πούμε το ότι οι μαθητές θα έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν την ώρα που θα πηγαίνουν σχολείο, καθώς οι καθηγητές τους δεν θα είναι φυσικές παρουσίες αλλά ολογράμματα. Το πιο απαισιόδοξο σενάριο που μπορεί να συναντήσει κανείς, είναι η πλήρης εξαφάνιση ορισμένων πόλεων λόγω της αυξανόμενης στάθμης της θάλασσας, αν και η πιθανότητα του να έχει συμβεί κάτι τέτοιο ως το 2050 είναι αρκετά μικρή.
Ταξίδι στο εγγύς μέλλον
Στο μεταξύ, αφού περιηγηθήκαμε στο μέλλον, εμείς κάναμε μια βόλτα στα ράφια του Public και μπήκαμε στη διαδικασία να σκεφτούμε ποια gadgets θα ήταν πιο ταιριαστά σε μια τέτοια μακρινή τεχνολογία. Αναπόφευκτα, πέσαμε πάνω στα headsets εικονικής πραγματικότητας. Το PlayStation VR σου επιτρέπει να μπεις μέσα στο videogame σου και να το απολαύσεις σαν να το βιώνεις εσύ ο ίδιος. Το Oculus Rift, προσφέρει κορυφαία ποιότητα, εργονομικό design και εύρος γωνίας οπτικού πεδίου 110 μοίρες. Το Samsung Gear VR2, αν και πολύ πιο οικονομικό, σου χαρίζει εμπειρία θέασης 360 μοιρών.
Το SBS Smartphone VR Headset συνοδεύεται από Joystick και σου επιτρέπει να ζήσεις τη μαγεία του virtual reality χρησιμοποιώντας το αγαπημένο σου κινητό. Το Treeland Cardboard Smartphone VR Headset είναι η πλέον προσιτή λύση, κατασκευασμένο από συμπαγές, ανθετικό χαρτόνι (ω ναι!). Τέλος, το SBS Smartphone Joystick κυκλοφορεί σε λευκό χρώμα και σου επιτρέπει ευκολότερο χειρισμό στα παιχνίδια και τις γενικότερες VR εφαρμογές σου.
Επειδή λοιπόν το 2050 αργεί ακόμα, φέρ’ το κοντά σου χρησιμοποιώντας τα κατάλληλα gadgets. Μόνο μην ξεχάσεις να γυρνάς πότε-πότε στην πραγματικότητα!
Πηγή: blog.public.gr