Σε πολεμική επιφυλακή η Ρωσία

“Φτωχότερη” θα είναι η μεγαλειώδης μέρα της 9ης Μαίου για την Ρωσία, όπου εορτάζεται η νίκη επί των ναζιστικών στρατευμάτων, αφού το σύνολο του ρωσικού στόλου δεν θα παρευρεθεί στις μεγαλειώδεις εκδηλώσεις που λαμβάνουν χώρα σε Αγία Πετρούπολη και βαλτικές ακτές. Σύμφωνα με τα αμερικανικά μέσα, μοίρα του ρωσικού στόλουκατέπλευσε στην Αγία Πετρούπολη, αλλά διατάχθηκε να αποστείλει την δύναμη της στα ανοικτά λόγω παρουσίας αμερικανικών αντιτορπιλικών που πλησίασαν απειλητικά στην περιοχή.

 

Ορισμένα ρωσικά μέσα μάλιστα ανέφεραν ότι η φετινή παρέλαση στην Μόσχα και γενικά η παρουσία στρατού σε παρελάσεις ανά την χώρα θα είναι αισθητά μειωμένη λόγω της πολεμικής επιφυλακής που έχει κηρυχθεί ήδη εδώ και δύο εβδομάδες. Κάποιοι δημοσιογράφοι δηλώνουν βέβαια ότι φέτος θα δούμε το σύνολο της ρωσικής δύναμης να παρελαύνει καθώς ο Πούτιν θέλει να περάσει ένα ισχυρό μήνυμα σε όποιον επιβουλεύεται τα ρωσικά εδάφη και φυσικά ο πρώτος “παραλήπτης” του μηνύματος θα είναι το ΝΑΤΟ και οι ΗΠΑ, λόγω και της τεταμένης κατάστασης που επικρατεί στην Βαλτική.

 

Συγκεκριμένα, συναγερμό στον ρωσικό στόλο έχει προκαλέσει η άφιξη του αμερικανικού πλοίου USS Carney, το οποίο αξιολογείται ως λίαν επικίνδυνο λόγω των προηγμένων συστημάτων «Aegis», ικανό να φέρει έως και 90 πυραύλους cruise. Ρωσικές πηγές αναφέρουν ότι ο απόπλους των ρωσικών πλοίων ήταν πολύ βιαστικός. Σε κάθε περίπτωση, οι Ρώσοι φοβούνται ακόμα περισσότερο ένα “ατύχημα” λόγω του μεγάλου αριθμού πλοίων σε μια μικρή θάλασσα όπως η Βαλτική..

ΠΗΓΗ