Tην Παρασκευή κατά πάσα πιθανότητα θα κατατεθεί το νομοσχέδιο και 4 μέρες πριν από το Eurogroup της 22ας Μαΐου η Βουλή θα ψηφίσει όλα τα μέτρα σε ένα άρθρο, ενώ τα αντίμετρα ένα ένα ξεχωριστά

Στις 18 Μαΐου, τέσσερις ημέρες πριν από το Eurogroup της 22ας Μαΐου, θα ψηφιστούν από το ελληνικό Κοινοβούλιο τα μέτρα και τα αντίμετρα, όπως συμφωνήθηκαν μεταξύ κυβέρνησης και δανειστών.

Το σχετικό νομοσχέδιο θα εισαχθεί προς συζήτηση στις συναρμόδιες επιτροπές τη Δευτέρα 15 και την Τρίτη 16 Μαΐου και στην Ολομέλεια το διήμερο 17 και 18 Μαΐου, όπως ενημέρωσε χθες τους δημοσιογράφους ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης.

Η διαδικασία ουσιαστικά μεταφέρεται δύο ημέρες αργότερα σε σχέση με όσα είχαν γίνει γνωστά την προηγούμενη εβδομάδα, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες της «Εφ.Συν.», το νομοσχέδιο επρόκειτο να κατατεθεί αύριο Τετάρτη, ωστόσο η κατάθεση εκτιμάται ότι θα πραγματοποιηθεί τελικά την Παρασκευή.

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με όσα έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση, το πολυνομοσχέδιο θα περιλαμβάνει όλα τα επώδυνα μέτρα σε ένα άρθρο, αλλά κάθε αντίμετρο ξεχωριστά.

Ο Ν. Βούτσης εκτίμησε ότι δεν θα σημειωθούν «διαρροές» στην ψηφοφορία από πλευράς της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, αντιθέτως, πρόσθεσε, κάποια αντίμετρα θα στηριχτούν και από ορισμένα κόμματα της αντιπολίτευσης. Παράλληλα, υπογράμμισε με νόημα ότι πρόβλημα θα έχει η Ν.Δ. αν καταψηφίσει ορισμένα αντίμετρα, όπως π.χ. τη μείωση της φορολογίας.

Πηγή: https://www.efsyn.gr