«Στη Διάσκεψη για το Κυπριακό δεν μπορούσε να σταθεί στα πόδια του»

Εν μέσω της ευρωβρετανικής διαμάχης που έχει ξεσπάσει με αφορμή τις διαπραγματεύσεις για το Brexit, η βρετανική εφημερίδα «The Sun» αποφάσισε να… παίξει βρόμικα, αν και όχι απαραίτητα άδικα.

Με χθεσινό της δημοσίευμα θίγει την «ιερή αγελάδα» της Ευρώπης, τους θεσμούς της και την καταλληλότητα των ανθρώπων που έχουν επιλεγεί για να στελεχώσουν νευραλγικές θέσεις. Αυτή τη φορά η εφημερίδα υποστήριξε σε δημοσίευμά της -υπό τον τίτλο «Είναι ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ αλκοολικός;»- πως ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κατά την πρόσφατη Διάσκεψη στη Γενεύη για το Κυπριακό, τον Ιανουάριο, ήταν τόσο μεθυσμένος, που δεν μπορούσε να σταθεί στα πόδια του!

«Ο επικεφαλής της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ ήρθε αντιμέτωπος με νέα ερωτήματα για την καταλληλότητά του για τη θέση, καθώς προέκυψαν ισχυρισμοί πως ήταν μεθυσμένος κατά τη διάρκειας ειρηνευτικής Συνόδου του ΟΗΕ» γράφει το ρεπορτάζ, που επικαλείται διπλωματικές πηγές, οι οποίες προσθέτουν πως το ποτό έκανε τον επικεφαλής της Κομισιόν «εριστικό, συγκρουσιακό και οικείο με… νεαρούς βοηθούς».

Και αν για κάποιους τα μέσα που χρησιμοποιεί η βρετανική εφημερίδα είναι αθέμιτα, αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα πως είναι και άδικα, καθώς ο Γιούνκερ έχει απασχολήσει κι άλλες φορές τον Τύπο εξαιτίας των προβλημάτων που αντιμετωπίζει με το αλκοόλ.

Η «Telegraph» είχε αναφέρει το 2015 πως ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής καταναλώνει μεγάλες ποσότητες αλκοόλ, μεταφέροντας τη μαρτυρία διπλωματικής πηγής πως «πίνει κονιάκ για πρωινό». Το θέμα μάλιστα επουδενί δεν αντιμετωπίζεται σαν τον ελέφαντα που κανείς δεν βλέπει στο δωμάτιο. Σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στη γαλλική «Liberation» ο Γιούνκερ, είχε ερωτηθεί από τον δημοσιογράφο ευθέως αν είναι αλκοολικός με αφορμή τόσο τα δημοσιεύματα όσο και το τότε πρόσφατο συμβάν κατά το οποίο είχε αποκαλέσει στη διάρκεια Συνόδου Κορυφής τον Ούγγρο πρωθυπουργό Βίκτορ Ορμπάν δικτάτορα, υπό το παγωμένο βλέμμα όλων των παρισταμένων. «Είναι το στιλ μου» απάντησε στον δημοσιογράφο.
«Με στενοχωρεί που όποιος σπάει τη σοβαροφάνεια αποκαλείται τρελός ή αλκοολικός».

Πηγή: http://www.dimokratianews.gr