• Τα 360 Δις ευρώ του όζοντα χρέους και πως εξοφλούνται σε μια μέρα.
  • Μονοπώληση της κερδοφορίας της καύσιμης ύλης
  • Όταν θες ψάχνεις τρόπους – Όταν δεν θες ψάχνεις αιτίες.
  • Στην εποχή της εγκληματικής παγκοσμιοποίησης, οι χώρες πρέπει να χρωστούν. Και η Ελλάδα … τα περισσότερα!

Γράφει ο Βασίλης Κασιμάτης

Το βασικό αγκάθι της «Ελληνικού προβλήματος» ήταν και είναι το χρέος. Με αυτό μας σέρνουν δέσμιους στις αρένες των λεόντων.

Σήμερα υπολογίζεται στα 360 Δισεκατομμύρια ευρώ. Το αστείο είναι ότι όταν τον Απρίλιο του 2010, συλλήβδην το «Ελληνικό πολιτικό ρετιρέ»  μαζί με την Ευρωπαϊκή νομενκλατούρα –  ως κακέκτυπο Μεσσία – μας έβαλαν στην μνημονιακή εποχή, το χρέος της χώρας ήταν 260  Δις ευρώ ήτοι στο 120% του ΑΕΠ της χώρας. Τότε το Ακαθάριστο Εθνικό προϊόν μας (ΑΕΠ) ήταν 242 δις ευρώ.

Σήμερα και σύμφωνα με τους «τοκογλύφους δανειστές» μας, το χρέος ανέρχεται στα 362 Δις ευρώ με το ΑΕΠ της χώρας στα 181 Δις ευρώ. Άρα το χρέος επί του ΑΕΠ σήμερα ανέρχεται στο 200% (!!!).

Συμπερασματικά, μετά από 7 χρόνια αυστηρής κι ανάλγητης λιτότητας, κοινωνικής εξαθλίωσης, απώλειας εισοδημάτων, απώλειας εθνικής κυριαρχίας και γενικότερα μετά από 7 χρόνια μνημονιακής εξοντωτικής θεραπείας, αντί να βελτιωθεί η κατάσταση στην Ελλάδα, έστω … 20-30%, τουναντίον σχεδόν διπλασιάσαμε το χρέος μας.

Και αναρωτιέται κανείς… μα καλά, τόσα Eurogroup, Euroworking group, τόσα ιταμά οικονομικά «ονόματα» στην Ευρώπη, τόσοι δήθεν διακεκριμένοι Έλληνες πολιτικοί, συστημικοί οικονομολόγοι και λοιποί καθηγητάδες, χιλιάδες μυαλά με σχέση αντιμισθίας, ευρωπαϊκές επιτροπές με υπέρογκες αποδοχές? και όλοι μαζί να παλεύουν να σώσουν την Ελλάδα … μια παγκόσμια κοινότητα να ασχολείται δήθεν με το περιώνυμο Ελληνικό Πρόβλημα και ως αποτέλεσμα αντί να σωθεί αυτός ο δύσμοιρος τόπος, κατάντησε να χρωστά τα διπλά;  Έλεος!

Με άλλα λόγια, ποιος γονιός θα κρατούσε 7 χρόνια το παιδί του στην ίδια θεραπεία με τον ίδιο γιατρό, όταν έβλεπε το «βλαστάρι» του να πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο με αποτέλεσμα να αργοσβήνει.
Ούτε 7 μέρες!! (Που τόσες να΄ναι οι ώρες των διαπλεκομένων).

Φίλες & φίλοι αναγνώστες, το ζήτημα είναι απλό. Η Ευρωπαϊκή κουστωδία σε αγαστή συνεργασία με την Ελληνική πολιτική σκηνή και με φερέφωνα τα συγκεκριμένα επιλήψιμα μιντιακά παπαγαλάκια, σας κοροϊδεύουν ασύστολα. Η δική σας εξαθλίωση, πλουτισμός στον ολιγαρχικό κορβανά, ένθεν κακείθεν.
Η Ελλάδα έχει την δυνατότητα να εξοφλήσει το χρέος της άμεσα. Αύριο!!

Να ξεκαθαρίσω όμως ότι τα παρακάτω ισχύουν όσο υφίσταται χρέος. Αν αποδειχτεί ότι το χρέος είναι παράνομο ή ότι η Ελλάδα πάει σε εθνικό νόμισμα με μονομερή διαγραφή, ή διαλυθεί στο μεταξύ η Ε.Ε., κλπ, τότε τα δεδομένα αλλάζουν.
Συνεπώς η προτεινόμενη λύση ισχύει όσο … υπάρχει χρέος!!

Και κατά το «Αυγό του Κολόμβου» … ας δούμε το πώς:
(Ιαχή στα αυτιά του κακού του λύκου).

Στη προ χούντας εποχή, τότε που πάλι είχαμε φτάσει στο χείλος του γκρεμού, οι τότε κυβερνήσεις είχαν «εφεύρει» κάποια μονοπώλια. Υπενθυμητικά αναφέρουμε, το μονοπώλιο της πατάτας, τα σπίρτα, το αλάτι, κλπ. Το κρατικό έσοδο από αυτά τα προϊόντα πήγαινε υπέρ εθνικού χρέους.
Σήμερα υπάρχει ένα μεγάλο κρατικό έσοδο που κατά περίεργο τρόπο δεν αναφέρεται στα άμεσα έσοδα που σχηματίζουν το κορμό του κρατικού προϋπολογισμού.
Αυτό προκύπτει από τη κερδοφορία της καύσιμης ύλης.

Μέχρι τη στιγμή που ως δημοσιογραφική ομάδα διενεργήσαμε την έρευνα, ουδείς γνώριζε το ακριβές νούμερο κατανάλωσης σε λίτρα όλων των ειδών καυσίμων στη χώρα.
Τι κι αν πήγαμε στο Υπουργείο ανάπτυξης, τι κι αν παρακαλέσαμε το τμήμα εμπορίου, τι κι αν αναζητήσαμε την άκρη στον Σύνδεσμο Εταιριών Εμπορίας Πετρελαιοειδών Ελλάδος, τι κι αν πήγαμε σε μάγισσες και χαρτορίχτρες… ουδείς γνώριζε να μας πει.

Κανείς δεν ήξερε πόσα εκατομμύρια λίτρα καυσίμων καταναλώνει η Ελλάδα. Και πως γίνεται να εμφανίζεται κρατικό έσοδο, όταν δεν γνωρίζει το κράτος το ακριβές νούμερο κατανάλωσης;
Όμως ο επιμένω, νικά. Υποβάλλαμε αίτηση και έπειτα από 3 μήνες αναμονής, λάβαμε επιτέλους την επίσημη απάντηση από το επιστημονικό τμήμα του Υπουργείου Ανάπτυξης.

Οι παραδόσεις των εταιρειών εμπορίας προς πρατήρια υγρών καυσίμων (σε Μετρικούς τόνους) είναι οι εξής:

  • Σύνολο τα 3 είδη βενζίνας (95RON, 100RON, LRP): 3.714.705 Μ.Τ.
  • Diesel Κίνησης: 2.518.029 Μ.Τ
  • Diesel Θέρμανσης: 2.932.033 Μ.Τ

Συνολικά λοιπόν καταναλώνουμε 9,164.767 Μετρικούς Τόνους καύσιμης ύλης δίχως να υπολογίζονται μαζούτ (πλοίων) & κηροζίνη (αεροσκαφών).
11,914.197.100 δισεκατομμύρια λίτρα ετησίως είναι τελικά το μαγικό νουμεράκι που αναζητούσαμε, όσων αφορά την ετήσια κατανάλωση καύσιμης ύλης στην Ελλάδα.
Ουδείς το γνώριζε κι αυτός είναι και ο λόγος που δεν αναφέρεται στα άμεσα έσοδα του κρατικού προϋπολογισμού.

Αυτό που όλοι όμως γνωρίζουν είναι, η ληστρική υπερ-φορολόγηση του κράτους στα καύσιμα, η οποία ανέρχεται κατά μέσο όρο στο 1 ευρώ ανά λίτρο. Συνεπώς, αυτά τα (περίπου) 12 Δις λίτρα ετήσιας κατανάλωσης, αποφέρουν 12 Δις ευρώ καθαρά έσοδα στο κράτος. Κι αυτά σε εποχή κρίσης!

Αυτά τα χρήματα αποτελούν «solid asset» (σίγουρο κεφάλαιο) υποθήκευσης.
Κοντολογίς, η χώρα μας θα μπορούσε να υποθηκεύσει για 30 χρόνια το έσοδο που προκύπτει από την κατανάλωση καυσίμου.

Δηλαδή, συνάπτεις ένα νέο μνημόνιο με τους τοκογλύφους-δανειστές.Βάζεις ως εχέγγυο το ποσό αυτό και εξουσιοδοτείς τους δανειστές σου να το λαμβάνουν κάθε χρόνο από ειδικό λογαριασμό.
Και έτσι με μια κίνηση ρουά-ματ, πετάς άπαντες στη θάλασσα. Δανειστές, τρόικα, ΔΝΤ, ΕΚΤ, τον κακό τον λύκο … το κακό συναπάντημα, κλπ.

Επαναφέρεις τη χώρα στην προ μνημονίου εποχή και στην ασφάλεια. Το φοβερό είναι, ότι στο συμβόλαιο αυτό η χώρας μας δύναται να περιλάβει και τέσσερις επιπλέον παραγράφους ως εξής:

  1. Αν αυξηθεί (λόγω τερματισμού της κρίσης) η κατανάλωση καυσίμων και στο ειδικό λογαριασμό καταθέτονται περισσότερα χρήματα, τότε αντιστοίχως ανάλογα θα μειωθούν και τα χρόνια αποπληρωμής.
  2. Αν αποδειχτεί από ειδική επιτροπή (όπως αυτή που συνέστησε η πρώην πρόεδρος της Βουλής σε συνεργασία με ευρωπαίους οικονομολόγους) ότι το χρέος είναι μικρότερο από τα 360 Δις, τότε αντιστοίχως ανάλογα θα μειωθούν και τα χρόνια αποπληρωμής.
  3. Αν στο μεταξύ η Ελλάδα αποφασίσει την έξοδο από την Ευρωζώνη ή Ε.Ε. (Grexit) και αυτομάτως προβεί σε μονομερή διαγραφή χρέους, τότε ακυρώνεται και το συμβόλαιο.
  4. Αν στο μεταξύ καταρρεύσει η Ε.Ε. (που θεωρείται λίαν πιθανό) τότε επίσης ακυρώνεται και το συμβόλαιο.

Η τραγική ειρωνεία στην ιστορία αυτή είναι, ότι κάθε χρόνο ήδη πληρώνουμε  στους τοκογλύφους δανειστές μας περί τα 9 Δις ευρώ κι αυτά μόνο για πανωτόκια και τοκοχρεολύσια! Και αντί να μειώνεται το κεφάλαιο (χρέους) αυτό αυξάνεται δραματικά, έτσι ώστε να εκποιείται η δημόσια περιουσία μπιρ-παρά από το σύγχρονο μινώταυρο, το Τ.Α.Ι.Π.Ε.Δ. μαζί με όλα τα άλλα δεινά στα οποία εξαναγκάζεται ο καθημαγμένος Έλληνας πολίτης.

Εδώ λοιπόν προτείνουμε την πληρωμή 12 Δις ευρώ ετησίως με ένα άπαξ συμβόλαιο (υποθήκη) και με τρόπο που δεν θα «λείψουν» από κανέναν. Και με μια κίνηση, εν τω μέσω της νυκτός, η Ελλάδα παύει να χρωστά, επιστρέφει άμεσα στην ανάπτυξη και την ευημερία, αποκαθίσταται την ίδια μέρα η αξιοπρέπεια στο τόπο και επανεμφανίζονται τα από καιρό απολεσθέντα, «χαμόγελο & ελπίδα».

Καθίσταται σαφές, ότι η Ελληνική πολιτική της μεταπολίτευσης, είναι ένα βιβλίο που το πρώτο κεφάλαιο είναι γραμμένο σε στίχους και τα επόμενα σε πρόζα.

Με τσι γειες σας …

ΠΗΓΗ