Αν σκέφτεσαι να κάνεις μεταπτυχιακό, διδακτορικό ή ετοιμάζεσαι να δώσεις πανελλήνιες, τότε πάρε χαρτί και μολύβι γιατί ο πιο πλούσιος άνθρωπος πλανήτη του κόσμου αποκάλυψε τι θα σπούδαζε αν επέστρεφε στα έδρανα.

Συγκεκριμένα, ο συνιδρυτής της Microsoft «θυμήθηκε» τα φοιτητικά του χρόνια και δημοσίευσε στο Twitter μερικά εμψυχωτικά μηνύματα για όσους νέους τον ακολουθούν.

Ο Μπιλ Γκέιτς ανέφερε, μάλιστα, πως αν καθόταν και πάλι στα έδρανα θα έκανε σπουδές πάνω στην τεχνητή νοημοσύνη, την ενέργεια ή τις βιοεπιστήμες, αναφέροντας πως και οι τρεις τομείς είναι πολλά υποσχόμενοι, καθώς έχουν μεγάλο αντίκτυπο στην κοινωνία.

Οι επιλογές του προφανώς δεν είναι τυχαίες, μιας και οι ειδικοί της τεχνολογίας και της οικονομίας έχουν ήδη πει πως τα επόμενα χρόνια οι εταιρίες θα χρησιμοποιήσουν με εντελώς διαφορετικό τρόπο απ΄ότι σήμερα την τεχνητή νοημοσύνη, έτσι ώστε να αυτοματοποιήσουν τα εργοστάσια, τους εργοταξιακούς χώρους τους και τις θέσεις λιανικής πώλησης.

Φωτογραφία: AP

Ήδη ο δισεκατομμυριούχος έχει προβλέψει πως η ανθρωπότητα θα δει ένα «θαύμα ενέργειας» μέσα στα επόμενα 15 χρόνια.

Την ίδια ώρα, η αγορά βιοτεχνολογίας των ΗΠΑ αυξάνεται με εντυπωσιακούς ρυθμούς,  καθώς οι ιδιωτικές επιχειρήσεις ανταγωνίζονται στο να αναπτύξουν πιο έξυπνα φάρμακα και επιλογές θεραπείας για ανθεκτικά βακτήρια. Η συμβουλή του Γκέιτς για τα τρία αυτά πεδία προέρχεται από προσωπική εμπειρία. Ως πρόεδρος του Ιδρύματος Gates, ξέρει από πρώτο χέρι πόσο μεγάλη πρόοδο έχει γίνει στην αυτοματοποίηση των πιο απλών εργασιών του, την εξάλειψη των ασθενειών και την προσέλκυση εναλλακτικών πηγών ενέργειας στις φτωχότερες περιοχές του κόσμου.

Ο Γκέιτς, του οποίου η περιουσία ανέρχεται στα 86 δισ. δολάρια, αυξημένη κατά 11 δισ. Δολάρια από το πέρσι, είπε επίσης μερικά αποφθέγματα για την ζωή αναφέροντας μεταξύ άλλων πως η νοημοσύνη ενός ανθρώπου δεν είναι τόσο σημαντική και κυρίως δεν είναι μονοδιάστατη. Ο δισεκατομμυριούχος επισήμανε πως του πήρε χρόνια να μάθει για το πόσο άνισος είναι ο κόσμος, κάτι το οποίο δεν του έμαθε κανείς όταν πήγαινε σχολείο.

Πηγή:iefimerida.gr