Η Νάταλι Πόρτμαν συναρπάζει ως Τζάκι Κένεντι στη νέα ταινία «JACKIE». Κερδίστε προσκλήσεις για την πρεμιέρα!

Η Νάταλι Πόρτμαν (The Black Swan, Thor, V for Vendetta) είναι η Jackie στο ομώνυμο αριστούργημα του ταλαντούχου Χιλιανού σκηνοθέτη Pablo Larraín (No, The Club, Neruda), το οποίο απέσπασε το βραβείο σεναρίου στο Φεστιβάλ Βενετίας 2016, και συνεχίζει να διεκδικεί βραβεία με τη Νάταλι Πόρτμαν να είναι υποψήφια για Χρυσή Σφαίρα Καλύτερου Γυναικείου Ρόλου για το 2017.


Μετά τη δολοφονία του Προέδρου Kennedy, η Πρώτη Κυρία Jacqueline Kennedy παλεύει με το πένθος και την αγωνία να επανακτήσει την πίστη της, να παρηγορήσει τα παιδιά της και να προσδιορίσει την πολιτική κληρονομία του συζύγου της. Η Jacqueline Kennedy ήταν μόλις 34 ετών όταν ο σύζυγος της εκλέχθηκε Πρόεδρος των ΗΠΑ. Ήταν κομψή και μυστηριώδης, έγινε αυτόματα ένα παγκόσμιο είδωλο, μια από τις πιο διάσημες γυναίκες στον κόσμο. Το γούστο της στα ρούχα, στη διακόσμηση και στις τέχνες ήταν αντικείμενο θαυμασμού σε ολόκληρο τον πλανήτη.

Η βραβευμένη πρωταγωνίστρια παραδίδει μαθήματα υποκριτικής, καθώς αφομοιώνει έναν υπαρκτό εμβληματικό χαρακτήρα και τον μεταπλάθει σε μια εξίσου συμβολική κινηματογραφική ηρωίδα που στέκει αυτούσια στον άρτιο και ευαίσθητο κόσμο του σκηνοθέτη. Ο Pablo Larraín ζωνταντεύει το σενάριο του Noah Oppenheim (Βραβείο Καλύτερου Σεναρίου, Φεστιβάλ Βενετίας) ξεπερνά τις συμβάσεις μιας χολιγουντιανής αυτοβιογραφίας και βυθίζεται στις διαφορετικές εκφάνσεις μιας κατά τα άλλα υπερ-εκτεθειμένης προσωπικότητας στις πιο δύσκολες μέρες της ζωής της. Η Jackie μας ανοίγει μια πόρτα στον ιδιωτικό κόσμο μιας από τις πιο αγαπημένες αμερικανικές προσωπικότητες, μιας μυστηριώδους και απόμακρης γυναίκας που παλεύει με την πίστη, την ιστορία, τον μύθο και την απώλεια.

Σύνοψη

Στις 22 Νοεμβρίου του 1963, κατά τη διάρκεια μιας περιοδείας στο Ντάλας, ο John F. Kennedy δολοφονείται και το ροζ ταγέρ της Jackie (Νάταλι Πόρτμαν) ποτίζεται από το αίμα του συζύγου της. Ο κόσμος της και η πίστη της θρυμματίζονται. Παρά το τραύμα της καλείται να αντιμετωπίσει το αδιανόητο: να παρηγορήσει τα δυο της μικρά παιδιά, να οργανώσει την κηδεία του άντρα της και να αδειάσει το σπίτι που ανακαίνισε με πολύ κόπο. Η Jackie συνειδητοποιεί γρήγορα ότι οι τρεις μέρες θα καθορίσουν πώς η ιστορία θα καταχωρίσει την κληρονομία του συζύγου της, αλλά και το πώς θα μείνει η ίδια στην ιστορία.

 

Πηγή: http://www.thetoc.gr