Μόνο σε περιορισμένη έκταση μπορεί να συνεχίσει ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την προεκλογική εκστρατεία του μετά την ασθένειά του, αποφασίζοντας να μην παραστεί σήμερα Παρασκευή στα προγραμματισμένα εγκαίνια γέφυρας στα Άδανα, στην νότια Τουρκία. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της τουρκικής προεδρίας, θα συμμετάσχει στα εγκαίνια από το γραφείο του μέσω τηλεδιάσκεψης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι έως τώρα ο Ερντογάν σπάνια παρέλειπε να παρευρεθεί σε εγκαίνια υποδομών, μέσω των οποίων προωθεί την εκστρατεία του για να επανεκλεγεί στις εκλογές της 14ης Μαΐου. Ωστόσο δεν κατάφερε να παρακολουθήσει διά ζώσης τα εγκαίνια του πυρηνικού σταθμού στο Ακούγιου ούτε στα εγκαίνια σιδηροδρομικής γραμμής για αμαξοστοιχίες υψηλής ταχύτητας στην Άγκυρα. Συγκεκριμένα, όσον αφορά τον πυρηνικό σταθμό, εμφανίστηκε για λίγο σε βιντεοδιάσκεψη με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, στην οποία ο Τούρκος πρόεδρος φαινόταν χλωμός.

Υπενθυμίζεται ότι 69χρονος Ερντογάν ασθένησε το βράδυ της Τρίτης, δύο εβδομάδες πριν από τις κοινοβουλευτικές και προεδρικές εκλογές, και αναγκάστηκε να διακόψει ζωντανή τηλεοπτική συνέντευξη λόγω στομαχικής διαταραχής και στη συνέχεια διέκοψε την προεκλογική εκστρατεία του.

Ο υπουργός Υγείας Φαχρετίν Κοτζά ανέφερε πως ο Ερντογάν παρουσίασε στομαχικά προβλήματα και χρειάζεται ανάπαυση.