Την παραίτησή του υπέβαλε σήμερα Παρασκευή ο πρόεδρος του BBC Ρίτσαρντ Σαρπ μετά τις αποκαλύψεις της περασμένης εβδομάδας σχετικά με τις συνθήκες ανάληψης των συγκεκριμένων καθηκόντων.

Σύμφωνα με δημοσίευμα βρετανικής εφημερίδας, πριν γίνει πρόεδρος του βρετανικού ενημερωτικού κολοσσού ο Σαρπ κατείχε θέση τραπεζικού στελέχους στην Goldman Sachs στη Βρετανία και είχε ρυθμίσει δάνειο 800.000 λιρών του Μπόρις Τζόνσον πριν ο τελευταίος γίνει πρωθυπουργός. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Σαρμπ χρησιμοποίησε τη συγκεκριμένη «εξυπηρέτηση» προκειμένου να καταλάβει στην προεδρία του BBC όταν ο Μπόρις Τζόνσον ανέλαβε τα ηνία της Βρετανίας.

Μάλιστα, κατά τη διάρκεια των συνεντεύξεων που πέρασε ο Σαρπ, προκειμένου να αναλάβει επικεφαλής του BBC, φέρεται ότι δεν δήλωσε, ως όφειλε, τη συγκεκριμένη θέση στην Goldman Sachs ούτε τις σχέσεις που διατηρούσε με τον πρώην πρωθυπουργό.

Στον στενό κύκλο του ο Σαρπ έχει υπονοήσει ότι θα παραμείνει στη θέση μέχρι και τον Ιούνιο, μέχρι να βρεθεί ο αντικαταστάτης του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το πρώτο σημαντικό πλήγμα κατά την αξιοπιστίας του προέδρου του BBC είχε έρθει πριν από περίπου δύο μήνες εξαιτίας του τρόπου που ο ίδιος αποφάσισε να χειριστεί την υπόθεση με τις δημοσιεύσεις του Γκάρι Λίνεκερ.

Σε περίπτωση που η εν εξελίξει έρευνα αναφορικά με τις αποκαλύψεις φέρει στο φως αποδεικτικά στοιχεία, ο Σαρπ αναμένεται να αντιμετωπίσει και ποινικές κατηγορίες.