«Η ΝΔ έχει σαφή και πειστική πρόταση, και δεν ακούω έναν αντίλογο, μια άλλη λογική από την αντιπολίτευση που να μπορεί να πείσει το εκλογικό σώμα ότι υπάρχει και κάτι άλλο επάνω στο τραπέζι», ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό Αθήνα 9.84, προσθέτοντας: «Οι δείκτες της ελληνικής οικονομίας το δημόσιο χρέος, η ανεργία, οι εξαγωγές, οι επενδύσεις, είναι εξαιρετικά θετικοί».

«Η χώρα πέρασε μια βαθύτατη κρίση και αυτή τη στιγμή είναι σε ένα αρχικό σημαντικό στάδιο ανάπτυξης που όλα τα δεδομένα δείχνουν ότι θα συνεχιστεί αν ακολουθηθεί η ίδια πολιτική που ασκείται μέχρι σήμερα. Επ’ αυτού η αντιπολίτευση θα ήταν ενδιαφέρον να μας πει τι άλλο προτείνει».

Όπως ανέφερε, η ΝΔ καταθέτει μια πρόταση-πακέτο που έχει τρία διαφορετικά στοιχεία: «Εκλογικό σύστημα, κόμμα που νομίζουμε ότι είναι ορθό και χρήσιμο να κυβερνήσει τον τόπο και έχει και υποψήφιο πρωθυπουργό, τον νυν πρωθυπουργό: Ενισχυμένη αναλογική, ΝΔ, ο νυν πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης» διευκρίνισε και σημείωσε ότι η ελληνική κοινωνία θα τοποθετηθεί σε δυο πιθανόν εκλογικές αναμετρήσεις.

Σε ερώτημα εάν θεωρεί ότι έγιναν τα απαραίτητα προκειμένου να μπει φρένο στην κάθοδο του κόμματος Κασιδιάρη στις εκλογές της 21ης Μαΐου, ο Νίκος Δένδιας υπογράμμισε: «Για μένα πρέπει να υπάρχει σαφής πολιτική τοποθέτηση του συνόλου του πολιτικού συστήματος της χώρας. Ότι το νεοναζιστικό μόρφωμα δεν μπορεί να γίνει ανεκτό στην πολιτική ζωή του τόπου… Η νομοτεχνική επάρκεια οποιασδήποτε ρύθμισης δεν μπορεί να αποτελεί δικαιολογία για τη μη συστράτευση του συνόλου του πολιτικού κόσμου στο σκοπό της απαγόρευσης της ύπαρξης τέτοιων μορφωμάτων στην πολιτική ζωή… Δεν είναι δυνατόν ο διάλογος να διεξάγεται σε επίπεδο νομοτεχνικό, είναι τεράστιο πολιτικό λάθος για το σύνολο. Το χρεώνω σε όλους μας».

Ερωτηθείς σχετικά με την πρόβλεψη του Νουριέλ Ρουμπινί ότι η Τουρκία θα προκαλέσει τεχνητή κρίση με την Ελλάδα μετά τις εκλογές, ο υπουργός Εξωτερικών επεσήμανε χαρακτηριστικά: «Είναι καλό ο καθένας να περιορίζεται στον χώρο στον οποίο έχει βαθιά γνώση, οι ελληνοτουρκικές διαφορές δεν είναι το γνωστικό πεδίο του λαμπρού συγκεκριμένου επιστήμονα».

«Οι καταστροφολογικές προβλέψεις δεν βοηθούν και πάρα πολύ» τόνισε και συμπλήρωσε: «Εφόσον ο ελληνικός λαός τιμήσει την κυβέρνηση Μητσοτάκη με την εμπιστοσύνη του, με επάρκεια θα υπάρχει χειρισμός των εθνικών θεμάτων, όπως υπήρχε μέχρι τώρα».

«Οφείλουμε να σεβαστούμε την κρίση και την απόφαση της τουρκικής κοινωνίας και να ελπίζουμε όποια κυβέρνηση προέλθει από τη βούληση του τουρκικού λαού, να είναι έτοιμη να διαπραγματευτεί με σοβαρότητα τη διαφορά που η Τουρκία έχει με την Ελλάδα και επίσης, αν είναι δυνατόν, να την επιλύσει πάνω στην πλατφόρμα του διεθνούς δικαίου» σημείωσε.

Ο κ. Δένδιας ανέφερε ότι όσοι Έλληνες εκδήλωσαν ενδιαφέρον να φύγουν από το Σουδάν έχουν ήδη επιστρέψει, ενώ άσκησε για ακόμη μία φορά κριτική στην Ευρώπη που δεν κατάφερε να οργανώσει μια επιχείρηση απεγκλωβισμού: «Είναι κρίμα για την Ευρώπη. Υπήρξε πολύ κατώτερη των περιστάσεων, με εξαίρεση τον Ζοζέπ Μπορέλ που έκανε μια τεράστια προσπάθεια, η οποία βεβαίως απέτυχε».