Ενώπιον του 30ού τακτικού ανακριτή οδηγούνται σήμερα, προκειμένου να αντικρούσουν με τις απολογίες του όσα τους καταλογίζονται οι δύο κατηγορούμενοι για εμπλοκή τους στη δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ πριν από δύο χρόνια.

Τα δύο αδέλφια αντιμετωπίζουν την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση κατά συναυτουργία για τη μαφιόζικη επιχείρηση που οργανώθηκε για τη δολοφονία του δημοσιογράφου έξω από το σπίτι του στον Άλιμο στις 9 Απριλίου 2021.

Σύμφωνα με τη συνήγορο του 40χρονου και του 48χρονου αδελφού του Αθανασία Σταυρή, οι δύο κατηγορούμενοι αμφισβητούν τα στοιχεία που επικαλούνται οι αστυνομικές Αρχές για τους εντολείς της. Σε δήλωσή της σε τηλεοπτικό σταθμό η συνήγορος χαρακτήρισε «ασύνδετα μεταξύ τους» όσα καταγράφονται στη δικογραφία σε βάρος των εντολέων της, αναφέροντας ότι τα δύο αδέλφια βρίσκονται ενώπιον της Δικαιοσύνης με «λογικά άλματα», και πρόσθεσε: «Οι εντολείς αρνούνται με κάθε τρόπο την κατηγορία. Να πούμε και να αποσαφηνιστεί σχετικά με το παρελθόν των δύο αδελφών ότι δεν έχουν ποινικό παρελθόν με την έννοια των καταδικών. Έχουν λευκό ποινικό μητρώο».

Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας, στην οποία περιγράφεται η δράση και άλλων προσώπων που είχαν εμπλοκή στη δολοφονία, λίγες ημέρες πριν από τη δολοφονία οι δύο κατηγορούμενοι φέρεται ότι είχαν χρησιμοποιήσει καρτοκινητά τηλέφωνα-φαντάσματα, έχοντας βάλει σε παύση τα δικά τους. Τα εν λόγω, αποκαλούμενα και «πακιστανικά», τηλέφωνα δεν ενεργοποιήθηκαν ποτέ ξανά μετά τη δολοφονία. Παράλληλα φέρεται ότι είχαν λάβει μέτρα για τη διαφυγή τους από το σημείο που δέχτηκε τη δολοφονική επίθεση ο δημοσιογράφος και ότι είχαν μελετήσει προσεκτικά το σημείο.