Σε δίκη για τους θανάτους των παιδιών της Ίριδα και Μαλένα παραπέμπεται η Ρούλα Πισπιρίγκου, όπως ανακοίνωσε σήμερα Παρασκευή στο δικαστήριο ο Αλέξης Κούγιας. Όπως είπε ο κ. Κούγιας, σήμερα εκδόθηκε το παραπεμπτικό βούλευμα για την εντολέα του.

Υπενθυμίζεται ότι στις 17 Μαρτίου ο εισαγγελέας πρότεινε προς το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο την παραπομπή της Ρούλας Πισπιρίγκου σε δίκη για τους θανάτους των άλλων δυο παιδιών της. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο εισαγγελέας ζητούσε από το δικαστικό συμβούλιο να παραπέμψει για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση την 34χρονη για το θάνατο της Μαλένας και της Ίριδας, ενώ με την ίδια πρόταση είχε ζητήσει και την παράταση της προσωρινής κράτησης της Ρούλας Πισπιρίγου, η οποία αυτήν την περίοδο δικάζεται για την ανθρωποκτονία και την απόπειρα ανθρωποκτονίας της πρωτότοκης κόρης της Τζωρτζίνας.

Σημειώνεται ότι στις περιπτώσεις της Μαλένας και της Ίριδας το ιατροδικαστικό πόρισμα Καρακούκη – Καλόγρηα ανέφερε ως αιτία θανάτου την ασφυξία, ενώ οι αρχικές γνωματεύσεις από τη Χριστίνα Τσάκωνα και την Αγγελική Τσιόλα ανέφεραν ως αιτίες την ηπατική ανεπάρκεια για τη Μαλένα και την αγενεσία φλεβοκόμβου για την Ίριδα.