Συγκλονισμένη παραμένει η κοινή γνώμη από τον τραγικό θάνατο του πεντέμισι μηνών βρέφους στην Άρτα, το οποίο έφυγε από τη ζωή κλεισμένο μέσα στο αυτοκίνητο του πατέρα του για τουλάχιστον πέντε ώρες.

Ο πατέρας του μωρού, στον οποίο ασκήθηκε δίωξη για ανθρωποκτονία από αμέλεια, παραμένει φρουρούμενος στο νοσοκομείο και βρίσκεται σε καταστολή. Σε κατάσταση σοκ είναι και η 27χρονη μητέρα του παιδιού, η οποία ακόμη αδυνατεί να πιστέψει τι έχει συμβεί.

Σήμερα, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων αναμένεται να γίνει η νεκροψία-νεκροτομή στο βρέφος, προκειμένου να εξακριβωθεί η αιτία θανάτου του.

Από την πρώτη στιγμή στο νοσοκομείο της Άρτας βρίσκονται οι συγγενείς και οι συνάδελφοι του ζευγαριού, προσπαθώντας να υποστηρίξουν ψυχολογικά τους γονείς, με τους οποίους όμως δεν έχουν καταφέρει ακόμα να επικοινωνήσουν λόγω της κατάστασής τους.

Το χρονικό της τραγωδίας
Χθες Τρίτη, όπως κάθε μέρα, η 27χρονη έφυγε για την εργασία της και ο 37χρονος υπάλληλος του ΔΕΔΔΗΕ πήρε το πεντέμισι μηνών κοριτσάκι για να το αφήσει στον βρεφονηπιακό σταθμό και να συνεχίσει για τη δική του δουλειά.

Ωστόσο ο άνδρας δεν πήγε ποτέ στον σταθμό, αλλά έφθασε κατευθείαν στην εργασία του, κλείδωσε το αυτοκίνητό του και άφησε μέσα το παιδί, δεμένο σε παιδικό κάθισμα. Συνέχισε τη δουλειά του και προς το μεσημέρι, όταν η μητέρα επικοινώνησε μαζί του γιατί το παιδί δεν ήταν στον παιδικό σταθμό, αντιλήφθηκε το λάθος του όμως ήταν ήδη αργά. Μετέφερε το παιδί στο νοσοκομείο και οι γιατροί ξεκίνησαν προσπάθειες για ανάνηψη χωρίς όμως αποτέλεσμα.