Οι ουκρανικές δυνάμεις έχουν τα όπλα, την εκπαίδευση και τα σωστά σχέδια εν όψει μιας αναμενόμενης αντεπίθεσης, σύμφωνα με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν, παρόλο που ο Βρετανός ομόλογός του προειδοποίησε ότι η σύγκρουση μπορεί να παραταθεί.

«Χάρη στη δυτική υποστήριξη, η Ουκρανία έχει ό,τι χρειάζεται για να συνεχίσει να ανακαταλαμβάνει εδάφη που κατέλαβαν οι ρωσικές δυνάμεις μετά την εισβολή», δήλωσε ο Μπλίνκεν μετά τη συνάντησή του με τον υπουργό Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου Τζέιμς Κλέβερλι στην Ουάσινγκτον.

Ταυτόχρονα, ο Μπλίνκεν προειδοποίησε ότι ο κόσμος -συμπεριλαμβανομένων κρατικών και μη παραγόντων- παρακολουθούσε την αποφασιστικότητα και τη «στρατηγική αντοχή» της Δύσης να μείνει στο πλευρό της Ουκρανίας, καθώς ο πόλεμος συνεχίζεται, και ότι η Δύση έπρεπε να στείλει ένα ισχυρό μήνυμα για τη συνέχιση της υποστήριξης.

«Αυτή δεν είναι ταινία, δεν υπάρχουν βεβαιότητες όταν πρόκειται για σύγκρουση» είπε ο Μπλίνκεν και πρόσθεσε: «Πρέπει να συνεχίσουμε να τους υποστηρίζουμε, ανεξάρτητα από το αν αυτή η επικείμενη επίθεση δημιουργεί τεράστια κέρδη στο πεδίο της μάχης».