Στον ανακριτή οδηγήθηκε νωρίτερα σήμερα Τετάρτη ο 37χρονος πατέρας στην Άρτα, ο οποίος ξέχασε μέσα στο αυτοκίνητό του το πεντέμισι μηνών βρέφος του, με αποτέλεσμα το κοριτσάκι να βρει τραγικό θάνατο.

Οι γιατροί έκριναν ότι ο 37χρονος είναι καλύτερα και γι’ αυτό αποφασίστηκε να οδηγηθεί στον ανακριτή. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει σαφές αν ο άνδρας θα απολογηθεί σήμερα ή θα δώσει πρώτα κάποιες εξηγήσεις για το τι συνέβη και στη συνέχεια θα ζητήσει προθεσμία για να απολογηθεί τις επόμενες μέρες. Υπενθυμίζεται ότι σε βάρος του έχει ασκηθεί δίωξη για ανθρωποκτονία από αμέλεια.

Ο 37χρονος νοσηλευόταν φρουρούμενος στο νοσοκομείο, καθώς στο άκουσμα της είδησης ότι το παιδί του ήταν νεκρό κατέρρευσε, ενώ και η μητέρα του παιδιού είναι σε κακή ψυχολογική κατάσταση.

Το χρονικό της τραγωδίας

Χθες Τρίτη, όπως κάθε μέρα, η 27χρονη έφυγε για την εργασία της και ο 37χρονος υπάλληλος του ΔΕΔΔΗΕ πήρε το πεντέμισι μηνών κοριτσάκι για να το αφήσει στον βρεφονηπιακό σταθμό και να συνεχίσει για τη δική του δουλειά.

Ωστόσο ο άνδρας δεν πήγε ποτέ στον σταθμό, αλλά έφτασε κατευθείαν στην εργασία του, κλείδωσε το αυτοκίνητό του και άφησε μέσα το παιδί, δεμένο στο παιδικό κάθισμα. Συνέχισε τη δουλειά του και προς το μεσημέρι, όταν η μητέρα επικοινώνησε μαζί του γιατί το παιδί δεν ήταν στον παιδικό σταθμό, αντιλήφθηκε το λάθος του όμως ήταν ήδη αργά. Μετέφερε το παιδί στο νοσοκομείο και οι γιατροί άρχισαν προσπάθειες για ανάνηψη χωρίς όμως αποτέλεσμα.