Περισσότερο χρόνο για να προετοιμάσει την αναμενόμενη αντεπίθεση κατά των ρωσικών δυνάμεων χρειάζεται ο στρατός της Ουκρανίας, όπως δήλωσε ο πρόεδρος της χώρας Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

«Θα ήταν απαράδεκτο να ξεκινήσουν οι ενέργειες τώρα, διότι θα κόστιζε πάρα πολλές ζωές» δήλωσε συγκεκριμένα ο πρόεδρος της Ουκρανίας στο BBC, προσθέτοντας: «Ο εξοπλισμός που υποσχέθηκαν οι σύμμαχοί μας, συμπεριλαμβανομένων των τεθωρακισμένων οχημάτων, εξακολουθεί να φθάνει κατά παρτίδες».

Η Ουκρανία θα μπορούσε να είναι επιτυχής αν προχωρούσε τώρα, σύμφωνα με τον Ζελένσκι, ο οποίος όμως συμπλήρωσε: «Αλλά θα χάναμε πολλούς ανθρώπους. Νομίζω ότι αυτό είναι απαράδεκτο. Γι’ αυτό πρέπει να περιμένουμε. Χρειαζόμαστε ακόμη λίγο χρόνο».

Τα σχόλιά του έρχονται λίγες ημέρες αφότου ο υπουργός Άμυνας της Ουκρανίας δήλωσε ότι οι προοπτικές της επικείμενης αντεπίθεσης της Ουκρανίας υπερεκτιμώνται από ορισμένους. Οπλισμένη με πάνω από 30 δισ. δολάρια σε όπλα που προμηθεύτηκαν πρόσφατα οι σύμμαχοί της, η Ουκρανία ετοιμάζεται για μια αντεπίθεση που μπορεί να ωθήσει τη Ρωσία πιο κοντά στον τερματισμό του πολέμου ή να δείξει ότι καμία από τις δύο πλευρές δεν έχει αρκετή δύναμη πυρός ώστε να πάρει εμφανώς το πάνω χέρι.