Εκτεταμένες πλημμύρες στις περιφέρειες Εμίλια Ρομάνια και Μάρκε προκάλεσε το κύμα κακοκαιρίας που πλήττει την Ιταλία, με αποτέλεσμα εκατοντάδες κάτοικοι των περιοχών αυτών να χρειαστεί να εγκαταλείψουν τις εστίες τους.

Όλο το κέντρο της πόλης Ριτσιόνε έχει πλημμυρίσει, το τμήμα πρώτων βοηθειών του νοσοκομείου Τσεκαρίνι της πόλης πλημμύρισε και αποφασίστηκε η μεταφορά όλων των ασθενών στους υψηλότερους ορόφους του κτιρίου. Στην ίδια πόλη οι πυροσβέστες έσωσαν δυο πολίτες με ειδικές ανάγκες, οι οποίοι κινδύνευαν να χάσουν την ζωή τους από πνιγμό.

Στην πόλη Φαέντσα αποφασίστηκε η εκκένωση 150 κατοικιών.

Στην Εμίλια Ρομάνια συνολικά 900 άνθρωποι απομακρύνθηκαν από τα σπίτια τους με τη βοήθεια της Πολιτικής Προστασίας. Στην Μπολόνια, στο Φορλί και στην ευρύτερη περιοχή της Ραβένα τα σχολεία έμειναν κλειστά σήμερα Τρίτη.

Σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προβλέψεις, οι βροχοπτώσεις θα συνεχιστούν και τις επόμενες ώρες, με κίνδυνο υπερχείλισης του ποταμού Μίζα, στην περιοχή της Σενιγκάλια, όπου οι πλημμύρες του περασμένου φθινοπώρου είχαν στοιχίσει τη ζωή σε 11 ανθρώπους.