Κάτω από τόνους λάσπη έχουν θαφτεί ολόκληρες περιοχές στην Ιταλία εξαιτίας των πρωτοφανών βροχοπτώσεων και των πλημμυρών που ακολούθησαν τις τελευταίες ημέρες. Τουλάχιστον οκτώ άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και περίπου 5.000 χρειάστηκε να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους στην Εμίλια Ρομάνια.

Σύμφωνα με τον υπουργό Πολιτικής Προστασίας Νέλο Μουσουμέτσι σε κάποιες περιοχές σε 36 ώρες έπεσε όση βροχή θα έπεφτε σε ένα χρόνο, με αποτέλεσμα ποτάμια να υπερχειλίσουν και ολόκληρες πόλεις όπως και αγροτικές εκτάσεις να καλυφθούν από νερό.

Ωστόσο αυτό που ανησυχεί τους Ιταλούς αξιωματούχους είναι ότι η στάθμη του νερού συνεχώς ανεβαίνει. Πολλοί δήμαρχοι των πληγεισών περιοχών, συμπεριλαμβανομένης της Μπολόνια, ζήτησαν από τους κατοίκους να μη βγουν από τα σπίτια τους.

Στις πληγείσες πόλεις είναι και η Ραβένα, πόλη γνωστή για τα μνημεία της. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο δήμαρχος της Μικέλε ντε Πασκάλε έκανε λόγο για τη χειρότερη νύχτα στην ιστορία της πόλης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι καταρρακτώδεις βροχές ήρθαν έπειτα από μήνες ξηρασίας με αποτέλεσμα το έδαφος να μην μπορεί να απορροφήσει τις μεγάλες ποσότητες νερού.