Τη θέση ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης γνώριζε για την παρακολούθησή του εξέφρασε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης σε συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα Πέμπτη στην τηλεόραση του ALPHA.

«Τι σημαίνει αξιοπιστία; Σημαίνει ότι αυτά που λες πριν τις εκλογές, προσπαθείς να τα υλοποιήσεις σε ένα μεγάλο βαθμό και μετά τις εκλογές. Έχουμε δύο επιλογές, του ΣΥΡΙΖΑ και της Νέας Δημοκρατίας. Ο κ. Τσίπρας ήρθε στην εξουσία λέγοντας “θα σκίσω τα μνημόνια” κι έφερε νέα μνημόνια και υπερταμείο. Υποσχόταν “κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη” και “μην πληρώνετε γιατί θα φέρω σεισάχθεια” και με νόμο του παρέδωσε δισεκατομμύρια “κόκκινα” δάνεια στα funds. Και σήμερα χύνει κροκοδείλια δάκρυα για σπίτια ανθρώπων που είναι λίγες μέρες, λίγους μήνες από την έξωση. Ο κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο για βιώσιμη ανάπτυξη με καλές θέσεις εργασίας, υγιή δημοσιονομικά και σεβασμό στους θεσμούς. Και τι είδαμε; Ένα παρακράτος υποκλοπών. Έχει εκτεθεί διεθνώς η χώρα με τα παιχνίδια της ΕΥΠ και του ανιψιού του που τον συγκάλυψε. Γιατί δεν είναι μόνο το σκάνδαλο, αλλά και το ότι μετά δεν άφησε να εξιχνιαστεί αυτό το σκάνδαλο» σημείωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

«Με παρακολουθούσαν επειδή δεν ήθελαν να βγω πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ» εκτίμησε ο Νίκος Ανδρουλάκης και διερωτήθηκε: «Πώς θα συγκυβερνήσω με τον Μητσοτάκη όταν λέει ότι έχω εμμονή μαζί του, ενώ αυτός με παρακολουθεί;»

Απαντώντας στον ισχυρισμό του Κυριάκου Μητσοτάκη περί «εμμονής» προς το πρόσωπό του, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής σχολίασε: «Αν τον παρακολουθούσα εγώ, να καταλάβω να πει ότι έχω εμμονή. Αλλά να με παρακολουθεί το σύστημα της Νέας Δημοκρατίας και να διατείνεται ότι έχω εγώ εμμονή, είναι αδιανόητα πράγματα».

Για την υπόθεση της Εύας Καϊλή, ο κ. Ανδρουλάκης τόνισε: «Σε μερικά λεπτά πήρα τις αποφάσεις μου… Η κυρία Καϊλή διεγράφη από το ΠΑΣΟΚ και η βελγική δικαιοσύνη θα κάνει τη δουλειά της». Παράλληλα, διερωτήθηκε αναφερόμενος στον Νίκο Παππά: «Έκανε το ίδιο ο κ. Τσίπρας με τον στενό του συνεργάτη». «Και ο κ. Δημητριάδης γιατί δεν είναι σήμερα στη Δικαιοσύνη;» συνέχισε, σημειώνοντας: «Αν πάνε στη Δικαιοσύνη, θα πουν πράγματα που θα αφορούν τον στενό πυρήνα του Μαξίμου, εκεί που βρίσκεται ο κ. Μητσοτάκης».

Για την υπόθεση Γεωργούλη ο κ. Ανδρουλάκης υποστήριξε, μεταξύ άλλων, ότι το παρακράτος το οποίο έχει στηθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ προσπάθησε να εξοντώσει ηθικά την κυρία Χρονοπούλου, κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ «ως δικαιωματιστές αλά καρτ».

Ο κ. Ανδρουλάκης εκανε ειδική αναφορά στους πολλαπλούς ρόλους της σύγχρονης γυναίκας και μητέρας. Επανέλαβε τη δέσμευσή του κανένα παιδί να μη μένει εκτός βρεφονηπιακών σταθμών και Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης αλλά και τη νομοθετική πρωτοβουλία του ΠΑΣΟΚ- Κινήματος Αλλαγής για το επίδομα μητρότητας στις μητέρες ελεύθερες επαγγελματίες.

«Πρέπει να φτιάξουμε μια κοινωνία που θα δώσει προοπτική στην οικογένεια» ανέφερε, συμπληρώνοντας: «Οι φορολογικοί συντελεστές στην Ελλάδα για μια οικογένεια χωρίς παιδιά και μια οικογένειας με δύο παιδιά έχουν διαφορά μόλις 3% όταν για παράδειγμα στην Πορτογαλία η φοροελάφρυνση κυμαίνεται στο 10%».